Főoldal / Hírek, aktualitások / Post-Covid19 rehabilitációs csomagok

Post-Covid19 rehabilitációs csomagok


Átesett a fertőzésen? A betegség óta többször fáradt? Sokszor fáj a feje, és levert?

A fertőzést követően gyakran hetekig, akár hónapokig is megmaradhatnak a tünetek. Több tudományos kutatás is bizonyította, hogy jellemzően a fertőzés után 5-7 hónappal is jelen lehetnek az alábbi tünetek:

 • izületi panaszok,
 • izomfájdalmak,
 • izomgyengeség,
 • levertség,
 • fáradékonyság, hangulatzavar,
 • fejfájás

Kiválóan felszerelt gyógyászati- és wellness központunk Főorvosa és szakképzett terapeutáink segítenek, hogy tudatosan és fokozatosan térhessen vissza a korábbi aktív hétköznapokhoz.

A most kialakított rehabilitációs csomagjainkkal elsősorban olyan betegeken szeretnénk segíteni, akik a betegség kezdetén enyhe tüneteket produkáló tüdő és szív-érrendszeri károsodást nem szenvedtek, és akiknél a betegség lezajlása után 3 hónappal is jelentkeznek tünetek.

A csomagok összeállítása egyénre szabott, előzetes orvosi vizsgálat vagy konzultáció alapján állítjuk össze betegeink számára a kezelésterveket, amely a következő szolgálatásokat tartalmazhatja:

 • gyógytorna: nagy hangsúlyt fektetve a legfontosabb kezelendő területre, a tüdőre, valamint a légzésfunkció javítására, a nehézlégzés csökkentésére.
 • víz alatti gyógytorna: nagyon hatékony a kardiovaszkuláris tünetek kezelésében. A rehabilitáció során fontos az egyén állóképességének, terhelhetőségének visszaállítása.
 • gyógymasszázs: Az izomállapot megfelelő visszaállításához a gyógytornát gyógymasszázzsal kombináljuk.
 • BEMER: Kifejezetten jó hatású csont anyagcsere- betegségekben (csontritkulás), törésgyógyulás) javítja a mikrocirkulációt Jó eredményeket értek el sportsérülések, izomhúzódások kezelésében, fájdalomcsillapításban, stressz, alvási zavarok esetén.
 • Tens: A bőrön keresztül elektromos ideg ingerléssel fájdalmat csillapítunk, izmot erősítünk és a keringést is fokozzuk a panaszos területen.
 • légzőtorna: Szervezetünk optimális működéséhez elengedhetetlen, hogy megfelelő mennyiségű oxigénhez jussanak a sejtjeink. Ennek legjobb módja a helyes légzéstechnika elsajátítása. A légzőtorna során erősítjük a légzőizmokat, gazdaságosabbá tesszük a légzést és segítjük a váladék kiürülését a tüdőből. Mivel a légzés nagyobb tüdőfelületen megy végbe, több oxigén kerül a szervezetbe, javul a szervek vérellátása. A légzőtorna rendszeres alkalmazásával nemcsak javul a közérzetünk és csökken a fáradékonyságunk, de növelni tudjuk a szellemi és fizikai teljesítményünket is.
 • PAPIMI: Használatos izületi fájdalmak, gyulladásos kórképek, sportsérülések, gerinc problémák, idegkárosodás, stb esetén.
 • váltófürdő: Részfürdőként alkalmazzuk a végtagokra, váltakozva hideg és meleg vízzel. A meleg víz hatására az erek kitágulnak, a hidegre összeszűkülnek, ez a folyamat pumpaszerűen javítja a keringést az adott testrészben.
 • szénsavas kádfürdő: Értorna, szívbetegek, keringési zavarokban szenvedő betegek kezelésére szolgál. Értágító hatása érrendszeri problémáknál, visszér esetén jelenthet segítséget.
 • sóbarlang: A speciális, fertőtlenítő hatású mikroklíma és a himalájasó aerosol egyszerre fejti ki gyulladáscsökkentő hatását. Krónikus légzőszervi betegségek gyógyítására kiválóan alkalmas.
 • túlnyomásos oxygénterápia (OXY O2 VIT): A túlnyomásos körülmények között belélegzett, szinte tiszta oxigén természetes gyógyszerként, hatékonyan támogathatja a gyógyulási folyamatokat, egészségügyi problémák kezelésés, a közérzet javulását, a szervezet energiaszintjének növelését. Az emelt nyomáson történő oxigénterápia alkalmazása számos betegség-megelőzésben, gyógyulási folyamatokban, közérzetjavításban nyújthat segítséget. Bővebb információ ITT
 • polarisol (polarizáltfény-terápia): A Polarisol orvostechnikai polarizáltfény-terápiás készülékek által végzett kezelések vérkeringést fokozó, a sejtek oxigénellátását javító, gyulladáscsökkentő és immunerősítő hatása segíthetik a rehabilitációs folyamatokat. A polarizált fény energiája biológiailag stimuláló hatású, behatol a bőr alatti szövetekbe, a véredények tágulását okozza, serkentve a helyi vérellátást, így több oxigén jut egy adott területre. Ez gyorsíthatja a gyógyulási folyamatokat és fájdalomcsillapító hatással is bírhat. A polarizáltfény-terápia monoterápiaként és/vagy kiegészítő kezelésként számos betegség, egészségügyi probléma kezelésében nyújthat hatékony segítséget.  Bővebb információ ITT
 • sós inhaláció: Inhaláció belégzést jelent. A légzőszervi betegségek gyógyításában van szerepe. Inhalációval segítjük a tüdőben lévő váladékok feloldását és kiürítését.

POST-COVID gyógykúrák

POST-COVID gyógykúra 10
1 szakorvosi vizsgálat, 1 kontroll vizsgálat, 10 gyógykezelés (orvosi rendelvényre)
38 500 Ft
POST-COVID gyógykúra 15
1 szakorvosi vizsgálat, 1 kontroll vizsgálat, 15 gyógykezelés (orvosi rendelvényre)
53 000 Ft
POST-COVID gyógykúra 30
1 szakorvosi vizsgálat, 1 kontroll vizsgálat, 30 gyógykezelés (orvosi rendelvényre)
98 000 Ft
POST-COVID gyógykúra 45
1 szakorvosi vizsgálat, 2 kontroll vizsgálat, 45 gyógykezelés (orvosi rendelvényre)
146 000 Ft

További hírek

Külső gyógyvizes medence
Külső gyógyvizes medence
Retró gyógyvizes medence
Retró gyógyvizes medence
Hullámmedence
Hullámmedence