Főoldal / Blog hírek / Forró köves masszázs - Miben rejlik az egyedülálló hatékonyság?

Forró köves masszázs - Miben rejlik az egyedülálló hatékonyság?


A forró köves masszázs egyfajta hőterápia. A kezelés alatt a masszőr forró köveket helyez a test különböző pontjaira. A hő hatására csökken a feszültség az izmokban, ezáltal enyhül az esetleges fájdalom is. 

Forró köves masszázs - Miben rejlik az egyedülálló hatékonyság?

De miért használnak vulkáni eredetű köveket?

A forró köves masszázs során általában bazaltot, vulkáni eredetű kőzeteket használnak. Olyan köveket, amik magas vastartalmúak, így elnyelik a hőt.

Az, hogy a test melyik pontjaira kerülnek a kövek, nagyban függ az aktuális panaszoktól. Például ha a derék fáj, a masszőr a köveket a gerinc mentén helyezi el. De kerülhet forró kő a hasra, a mellkasra, az arcra, a lábfejre, a homlokra és a tenyérre is.

A forró köves masszázs persze nem csak a kövek szakszerű elhelyezéséből áll. A masszőr gyakran alkalmaz gyengéd masszírozást is. Körkörös mozdulatokat, “dagasztást” és egyéb finom technikákat. A forró köves masszázs egyébként más típusú masszázsokba is beépíthető. Akár a jól ismert svédmasszázsba is.

Milyen meleg a kő?

Természetesen kibírhatatlan forróságra nem kell gondolni. Viszont a kívánt hatás eléréséhez elengedhetetlen a magas hőmérséklet. A köveket vízben melegítik fel. Az American Massage Therapy Association javaslata szerint ennek a víznek 50 fokosnak kell lennie. 

A lávaköves masszázs egyébként nem újkeletű módszer. Már az ókori Ázsiában, az ősi Indiában is használták különféle egészségügyi problémák gyógyítására. A modern világban a 90-es években kezdték el alkalmazni. 

És, hogy milyen panaszok esetén nyújthat enyhülést?

A forró köves masszázs mérsékelheti az izomfájdalmat, a feszültséget. Különösen hatásos lehet izomcsomók esetén. Javítja továbbá a merev ízületek mozgékonyságát, rugalmasságot adhat a mozgásszerveknek. Elősegíti továbbá a fokozott véráramlást, ami csökkentheti az adott területen keletkező gyulladást. Ugyanakkor egy kiadós forró köves masszázs jelentősen mérsékelheti a stresszt. Kiváló relax-eszköz. Ahogy szakértők mondják: a lávaköves masszázs olyan, mint egy meleg ölelés. A kezelés során - ahogy az öleléskor is - endorfin szabadul fel. Vagyis boldognak, ellazultnak érezhetjük magunkat. Mindezeken kívül javítja az immunitást és még a jó alváshoz is hozzájárul.

Szóval, ha a sárvári wellness alatt egy igazán hatékony és kellemes masszázstípust keresel, próbáld ki a lávaköves masszázst. Valószínűleg nem fogsz csalódni…

Fontos megjegyezni, hogy bármilyen egészségügyi panaszod van, a masszázs előtt azt feltétlenül jelezd a masszőrnek.

További cikkek

Sárvári szállás félpanzióval - És még a fürdőbelépőért se kell pluszban fizetni

Sárvári szállás félpanzióval - És még a fürdőbelépőért se kell pluszban fizetni

Amikor wellness-szelni, nyaralni megyünk, általában félpanziós ellátást kérünk. Illetve olyan hotelt választunk, ahol a szállásdíj már tartalmazza a fürdőbelépőt. Sárvár szállás félpanzióval:...

Tovább
Fürdős élmények mellé kalandpark programok

Fürdős élmények mellé kalandpark programok

A sárvári fürdőhöz nem csak szálloda, kemping és apartman, hanem még egy erdei kalandpark is tartozik. A kötélpályákat a strand szomszédságában találod.

Tovább
Garantált vizes élmények Sárváron - Jó időben ott a strand, borús időben vár a beltéri csúszdás fürdő

Garantált vizes élmények Sárváron - Jó időben ott a strand, borús időben vár a beltéri csúszdás fürdő

Beltéri csúszdás fürdő: Menj biztosra, és válassz olyan helyszínt a nyaralásra, ahol nem kell az időjárás miatt aggódni! A sárvári fürdőben rossz idő esetén se kell lemondani a fürdőzős...

Tovább