Sárváron és környékén a fürdőzésen túl számos látnivaló és kirándulóhely várja a látogatókat. Minden évszak valami különlegeset ígér. Gyönyörű természeti környezet, változatos szabadidős programok teszik feledhetetlenné az itt eltöltött időt.

Sárvár sokarcú és sokszínű, gazdag történelmi múlttal rendelkező város. Több, mint ezer esztendős történelme során számos kézzelfogható és a kultúra által megőrzött értékeket halmoztak itt fel elődeink.

Feltétlenül érdemes megtekinteni a város szimbólumát jelentő várat és várparkot, a növényritkaságokkal büszkélkedő arborétumot. Kellemes sétát tehetünk a Csónakázó-tó, a Vadkert és a Rába folyó környékén.

A gasztronómia és bor szerelmeseit számos étterem, vendéglő és borpince várja. Kellemes teraszokkal, hangulatos kerthelyiségekkel várják a betérőket a környék vendéglátó egységei.

Sárvárról kiváló kirándulási lehetőség a biciklis túra, hogy a környéket felfedezze.

A Ság-hegy, a Somló és a Kőszegi hegység dombjai a túrázók kedvelt célpontjai.

Nagyszerű egynapos vagy akár félnapos kirándulásokat lehet tenni a környéken is. Érdemes ellátogatni a környező kisebb településekre, mint pl. Sitke, Ikervár, Szeleste...

Szombathely, Kőszeg, Sopron, Sümeg és az Őrség mind-mind gazdag programlehetőséget és bőséges látnivalót kínál. A múzeumok, várak és kastélyok; várszínházak, várjátékok, a színes programok, mind a régmúlt időket idézik.

Ne hagyja ki a kínálkozó lehetőségeket!

Bővebb leírást, kirándulási tippeket itt olvashat!