A Sárvári Gyógy-és Wellnessfürdőben működő úszóiskola szakképzett oktatókkal és 25 m-es úszómedencével vár minden korosztályt, aki még csak most ismerkedik az úszás alapjaival, és azokat is, akik már régóta hódolnak ennek a szenvedélynek.

Az úszás egy speciális mozgásforma, mely megmozgat minden izomcsoportot, anélkül, hogy nagymértékben megterhelné az ízületeket.
Az úszás kiválóan fejleszti az állóképességet, de erőfejlesztő hatása sem elhanyagolható.
3-4 hónapos kortól már érdemes babaúszáson részt venni a gyermekkel, mert nagyon jó képességfejlesztő és kiváló alapot nyújt a későbbi úszó tanfolyamokhoz.
Felnőtt korban is ajánlott az úszás. Csökkenti az ülő életmód miatt kialakult mozgásszervi problémák kellemetlen tüneteit, valamint a mozgásszegény életmódnak köszönhető egyéb civilizációs betegségek megelőzésében, ill. kezelésében is fontos szerepet kaphat.

Úszómedence sávfoglalás (érvényes: 2021. május 20-tól)

Oktatóink:

- Fülöp Xénia
- Szummer Tamás
- Egyed Zsófia (babaúszás)

Az úszásoktatásról bővebb felvilágosítás a Fitness recepción a +36 95/523-661 vagy +36 20/409-6080 telefonszámon, vagy e-mailben (uszoiskola@sarvarfurdo.hu) az edzőnél kapható.

Babaúszás

3 hónapos kortól, heti 1 alkalommal várjuk a babákat és szüleiket. A foglalkozásokat képzett oktatók vezetik változatos és színes eszközökkel, sok mondókával és énekkel. Az órák vidám és családias hangulatban zajlanak.

Óvodásoknak

Három éves kortól várjuk a jelentkezőket egész évben a heti két foglalkozásra, külön csoportbontásban kezdőknek és haladóknak. A kezdőkkel játékos formában, színes eszközökkel és sok pancsolással szerettetjük meg a vizet és az úszást. A haladókkal a jellemző életkori sajátosságok figyelembevételével, játékokkal, ugrásokkal és olyan gyakorlatokkal tesszük színessé a foglalkozásokat, amelyek az első úszásnem elsajátításához szükségesek.

Iskolásoknak

7 éves kortól várjuk az érdeklődőket tudásszint és kor alapján szétválasztott heti 2-3 edzésekre. A résztvevők tudásszintjétől függően az oktató vízben tartózkodik, amíg a gyerekek víz biztosak nem lesznek. Az órák anyagát képezik az úszásnemek oktatása valamint a technikacsiszolás. Elsődleges cél a technikacsiszolás, de nagy hangsúlyt fektetünk az állóképesség, a gyorsaság, valamint az izomlazaság és ízületi mozgékonyság fejlesztésére.

Felnőtteknek

Egész évben heti 2 alkalommal várjuk a kezdő és már víz biztos úszók jelentkezését. A foglalkozások helyszíne: Sárvári Gyógyfürdő 25 m-es, fokozatosan mélyülő úszómedencéje. Ez a csoport lehetőség mindenkinek, aki szeretne új úszásnemet tanulni vagy a már ismerteket pontosítani, csiszolgatni, illetve azoknak, akik egyszerűen csak szeretnének szervezett edzéseken javítani állóképességükön.

Egyéni és kiscsoport

Maximum 4 fő oktatásra is van lehetőség. Előzetes időpont egyeztetés szükséges. Ebben az esetben az oktató igény szerint egy, kettő, három vagy négy fővel foglalkozik egy időben. Előnye, hogy többször kerül sor a gyermekre egy-egy feladatnál. Hátránya, hogy bizonyos szocializálódási folyamatokból kimarad a gyermek.

Ha naprakész szeretne lenni a Sárvári Úszóiskola mindennapjaival kapcsolatban, kövessen bennünket a Facebook-on: Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő Úszóiskola

Úszómedence sávfoglalás

Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot, kollégáink hamarosan felveszik Önnel a kapcsolatot.