Főoldal / Blog hírek / Irány a gyerekbarát fürdő - Ezért tegyük rendszeressé a családi fürdőzős programokat

Irány a gyerekbarát fürdő - Ezért tegyük rendszeressé a családi fürdőzős programokat


Azok a családok, akik rendszeresen járnak gyerekbarát fürdőbe, kiegyensúlyozottabb kapcsolattal rendelkeznek. Az élményfürdős kikapcsolódás nem csak szimplán élményt ad, sokkal mélyebb a hatás. Mindezt kutatások is igazolják.

Irány a gyerekbarát fürdő - Ezért tegyük rendszeressé a családi fürdőzős programokat

A gyerekbarát fürdő és a családi élmények

Viszonylag friss tanulmányok szerint a gyerekbarát fürdőben való közös kikapcsolódás számos előnnyel jár a gyermekek és a család egészsége, boldogsága és jóléte szempontjából egyaránt.

Egy 2014-ben végzett kutatásban a szakértők 148 olyan családot vontak be a tanulmányba, akiknek legalább egy, 6-17 éves kor közötti gyermeke volt. A családokat véletlenszerűen osztották két csoportra. Az egyik csoport heti egy alkalommal rendszeresen látogatta az élményfürdőt, míg a másik csoportnak nem volt ilyen programja.

Milyen eredményt hozott a gyerekbarát fürdő rendszeres látogatása?

Kiderült, hogy az élményfürdőzés segített csökkenteni a stresszt és növelni az egészséges kommunikációt a családtagok között. A résztvevők értékelése szerint az élményfürdőzésen eltöltött idő kellemes és pozitív élményeket kínált. Olyan élményeket, amik segítettek javítani a családi kapcsolatokat. A családtagok közötti konfliktusok csökkentek, és a kommunikáció és interakció javult - olvasható.

Biztató eredmények

A Family Institute at Northwestern University által végzett kutatást végzők az eredményt látva felhívták a figyelmet arra, hogy az élményfürdőzés egy olyan program, amit a családok könnyen be tudnak illeszteni az életükbe, és ami segíthet javítani a családi életminőséget.

Vagyis, akinek van módja rá, tegye rendszeressé a gyermekbarát fürdőben való családi kikapcsolódást.  

És nem feltétlenül szükséges több napos wellnessre indulni. A következtetések alapján akár egy rövid, egy napos élményfürdős családi kikapcsolódás is sokat segíthet a családi kapcsolatok ápolásában.

Te is tervezed, hogy a gyerekekkel wellness-szelsz egy kiadósat?

Ha gyerekbarát fürdőt keresel, válaszd a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdőt. A fürdőváros wellnessfürdőjében külön családi élményfürdő várja a vendégeket. Csúszdák, hullámmedence, számos pancsoló, pezsgőfürdő… Rengeteg élményelem. Tudj meg többet! A kattintás után még több információt olvashatsz a családi fürdőnkről.

További cikkek

E-mail üzenetek nélkül teljesebb lehet a nyaralás - Hozd ki a legtöbbet a sárvári wellnessből!

E-mail üzenetek nélkül teljesebb lehet a nyaralás - Hozd ki a legtöbbet a sárvári wellnessből!

Az e-mail üzenetek ellenőrizgetése stresszel jár. A hétköznapokban és a nyaralás alatt is. Kevesen gondolnak rá, pedig azzal, hogy a vakáció alatt is olvasunk e-mailt, magasan tartjuk a stressz...
Tovább
Nyári gyógyfürdőzés tavasszal - Gondolj a bőrvédelemre!

Nyári gyógyfürdőzés tavasszal - Gondolj a bőrvédelemre!

A tavasszal érkező nyári idő remek dolog. Főleg azok számára, akik ebben az időszakban indulnak wellness-szelni. A jó idő lehetővé teszi, hogy ilyenkor is kültéren fürdőzzünk. Sokan azonban...
Tovább
Sárvári szállás félpanzióval és fürdőbelépővel

Sárvári szállás félpanzióval és fürdőbelépővel

Sárvári szállás félpanzióval. Miért keressük ezt az opciót? Illetve miért prioritás foglaláskor, hogy fürdőbelépőt is kapjunk a szoba mellé?
Tovább