Főoldal / Blog hírek / Irány a gyerekbarát fürdő - Ezért tegyük rendszeressé a családi fürdőzős programokat

Irány a gyerekbarát fürdő - Ezért tegyük rendszeressé a családi fürdőzős programokat


Azok a családok, akik rendszeresen járnak gyerekbarát fürdőbe, kiegyensúlyozottabb kapcsolattal rendelkeznek. Az élményfürdős kikapcsolódás nem csak szimplán élményt ad, sokkal mélyebb a hatás. Mindezt kutatások is igazolják.

Irány a gyerekbarát fürdő - Ezért tegyük rendszeressé a családi fürdőzős programokat

A gyerekbarát fürdő és a családi élmények

Viszonylag friss tanulmányok szerint a gyerekbarát fürdőben való közös kikapcsolódás számos előnnyel jár a gyermekek és a család egészsége, boldogsága és jóléte szempontjából egyaránt.

Egy 2014-ben végzett kutatásban a szakértők 148 olyan családot vontak be a tanulmányba, akiknek legalább egy, 6-17 éves kor közötti gyermeke volt. A családokat véletlenszerűen osztották két csoportra. Az egyik csoport heti egy alkalommal rendszeresen látogatta az élményfürdőt, míg a másik csoportnak nem volt ilyen programja.

Milyen eredményt hozott a gyerekbarát fürdő rendszeres látogatása?

Kiderült, hogy az élményfürdőzés segített csökkenteni a stresszt és növelni az egészséges kommunikációt a családtagok között. A résztvevők értékelése szerint az élményfürdőzésen eltöltött idő kellemes és pozitív élményeket kínált. Olyan élményeket, amik segítettek javítani a családi kapcsolatokat. A családtagok közötti konfliktusok csökkentek, és a kommunikáció és interakció javult - olvasható.

Biztató eredmények

A Family Institute at Northwestern University által végzett kutatást végzők az eredményt látva felhívták a figyelmet arra, hogy az élményfürdőzés egy olyan program, amit a családok könnyen be tudnak illeszteni az életükbe, és ami segíthet javítani a családi életminőséget.

Vagyis, akinek van módja rá, tegye rendszeressé a gyermekbarát fürdőben való családi kikapcsolódást.  

És nem feltétlenül szükséges több napos wellnessre indulni. A következtetések alapján akár egy rövid, egy napos élményfürdős családi kikapcsolódás is sokat segíthet a családi kapcsolatok ápolásában.

Te is tervezed, hogy a gyerekekkel wellness-szelsz egy kiadósat?

Ha gyerekbarát fürdőt keresel, válaszd a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdőt. A fürdőváros wellnessfürdőjében külön családi élményfürdő várja a vendégeket. Csúszdák, hullámmedence, számos pancsoló, pezsgőfürdő… Rengeteg élményelem. Tudj meg többet! A kattintás után még több információt olvashatsz a családi fürdőnkről.

További cikkek

Strandfürdő és a zuhanyzás

Strandfürdő és a zuhanyzás

Amikor strandfürdőbe megyünk, az első dolgunk egyike, hogy beugrunk a hűsítő vízbe. Gyakran olyannyira igyekszünk a medencébe, hogy megfeledkezünk bizonyos dolgokról. Egészen pontosan a...
Tovább
Élményfürdő gyerekeknek - Az érzékek és a képességek fejlesztésére is kiváló a vízi kikapcsolódás

Élményfürdő gyerekeknek - Az érzékek és a képességek fejlesztésére is kiváló a vízi kikapcsolódás

Élményfürdő gyerekeknek: nem csak kikapcsolódás, hanem játék és fejlődés is egyben. A pancsolás során a gyerekek érzékei és bizonyos képességei is hatékonyan fejlődnek. Úgy, mint látás, tapintás,...

Tovább
Van olyan, hogy túl sok strandolás? - Mennyi időt tölthetnek a gyerekek a strandfürdő medencéiben?

Van olyan, hogy túl sok strandolás? - Mennyi időt tölthetnek a gyerekek a strandfürdő medencéiben?

Ha nyári vakációról van szó, a strandfürdős kikapcsolódás fix programnak tekinthető. A gyerekek különösen kedvelik a vízben való pancsolást, az úszást és a vízi játékokat. Ez azonban nem jelenti...

Tovább