Főoldal / Blog hírek / Gyógyvizes fürdők népszerűsége Magyarországon, Ausztriában és Németországban

Gyógyvizes fürdők népszerűsége Magyarországon, Ausztriában és Németországban


Nézzük meg, milyen gyakran látogatják a magyarok a gyógyvizes fürdőket, mennyit gyógyfürdőznek az osztrákok és a német. Illetve melyik korosztály az, aminek tagjai inkább áldoznak a termálvizes kikapcsolódásra.

Gyógyvizes fürdők népszerűsége Magyarországon, Ausztriában és Németországban

Gyógyvizes fürdők - Magyarország, Ausztria, Németország

A gyógyvizes fürdők nem csak a feltöltődésre adnak lehetőséget, hanem az egészség megőrzésére és bizonyos panaszok kezelésére is alkalmasak. Ezt egyre többen tudják Magyarországon is. Valószínűleg ennek köszönhető, hogy egy évben nagyjából ugyanannyi napot szánunk a gyógyfürdőzésre, mint az osztrák és német emberek - ez biztató. Egészen pontosan 2-3 alkalmat évente.

Ami viszont még különbség, hogy míg mi átlagosan 4-5 órát fürdőzünk egy nap, addig Ausztriában és Németországban ez az idő 7-8 óra.

De van még egy különbség: külföldön a fiatalabbak körében is népszerűek a gyógyvizes fürdők.

Mindhárom országban az 50 év felettiek körében a legnépszerűbbek a gyógyvizes fürdők. Viszont Ausztriában és Németországban már a fiatalabb korosztályok tagjai is jelentős számban látogatják a gyógyfürdőket.

Az ok főként a megelőzés. Illetve a stresszes életmód okozta panaszok hatékony kezelése. A kutatások azt mutatják, hogy a fiatalok fő motivációja a feszültség enyhítése, a relaxáció, valamint az egészségmegőrzés és a rehabilitáció.

Ugyanakkor ne feledjük, hogy egyre trendibb is gyógyfürdőbe járni. Sok esetben látszik, hogy a régi hagyományok újraélednek. Ausztriában és Németországban, ahol van kultúrája a gyógyfürdőzésnek, a fiatalok kezdik felismerni azt, hogy a pár évtizeddel ezelőtti szokások manapság is sokat segíthetnek a mindennapok jobbá tételében. 

A gyógyvizes fürdők sokat segíthetnek a stresszűzésben és az egészség megőrzésében, megelőzésben.

Érdemes ezt nekünk, magyaroknak is tudatosítani, és a gyógyvizes fürdők látogatását még gyakoribbá tenni. És nem csak az 50 felettieknek, hanem a fiatalabb korosztálynak is.

Ha van rá lehetőség, menjünk gyógyfürdőbe. Akár többször egy évben, és hosszabb időre.

Mondjuk Sárvárra, ahol számos gyógyvizes medence várja a vendégeket. Illetve igény esetén speciális gyógyfürdő kezelés is kérhető. Akár hosszabb kúra is igénybe vehető. Ami indokolt esetben a társadalombiztosító is támogat. 

Többet tudnál meg erről? Klikk a részletekért. A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő gyógyvizes egységéről további részletek itt.

A TB-támogatással kapcsolatos információk pedig itt.

További cikkek

Sárvári szállás félpanzióval - És még a fürdőbelépőért se kell pluszban fizetni

Sárvári szállás félpanzióval - És még a fürdőbelépőért se kell pluszban fizetni

Amikor wellness-szelni, nyaralni megyünk, általában félpanziós ellátást kérünk. Illetve olyan hotelt választunk, ahol a szállásdíj már tartalmazza a fürdőbelépőt. Sárvár szállás félpanzióval:...

Tovább
Fürdős élmények mellé kalandpark programok

Fürdős élmények mellé kalandpark programok

A sárvári fürdőhöz nem csak szálloda, kemping és apartman, hanem még egy erdei kalandpark is tartozik. A kötélpályákat a strand szomszédságában találod.

Tovább
Garantált vizes élmények Sárváron - Jó időben ott a strand, borús időben vár a beltéri csúszdás fürdő

Garantált vizes élmények Sárváron - Jó időben ott a strand, borús időben vár a beltéri csúszdás fürdő

Beltéri csúszdás fürdő: Menj biztosra, és válassz olyan helyszínt a nyaralásra, ahol nem kell az időjárás miatt aggódni! A sárvári fürdőben rossz idő esetén se kell lemondani a fürdőzős...

Tovább