Főoldal / Blog hírek / Olcsó wellness hétvége: apartman vagy szálloda? - Melyiket válasszuk?

Olcsó wellness hétvége: apartman vagy szálloda? - Melyiket válasszuk?


Az apartmannak és a szállodának is megvan a maga előnye és hátránya. Az olcsó wellness hétvége gyakran nem a szállás típusától függ. Sokszor az elhelyezkedés és a szállás mellé kínált szolgáltatások azok, amiket össze kell hasonlítani.
Olcsó wellness hétvége: apartman vagy szálloda? - Melyiket válasszuk?

Olcsó wellness hétvége - Mitől lesz kedvező az ár?

Ha többen utazunk, az apartman jellemzően jobb választás. Az ilyen szállástípusokban ugyanis alacsonyabb összegért többen is meg tudunk szállni. Illetve az apartman ideális, ha magunk szeretnénk főzni és esetleg ezzel spórolnánk kicsit. Ez a megoldás sokkal nagyobb költekezési kontrollt ad. Ha szeretnénk, étteremben ehetünk, de magunk is főzhetünk. Ugyanakkor az apartman általában nem rendelkezik wellness részleggel. Így ha fürdőzős kikapcsolódásra készülünk, a legtöbb esetben plusz fürdőbelépő díjjal kell számolni. Ezzel szemben a szállodákban többnyire adott a korlátlan wellness. Ezt a szolgáltatást a szoba ára tartalmazza. Ezt fontos figyelembe venni a díjak kalkulálásakor, hiszen a külön fizetett fürdőbelépő - főleg egy nagyobb család esetén - jelentősen megemelheti az összköltséget.

Igaz, a szállodában az étkezésért fizetni kell. Vagy ha nem vesszük igénybe a szállodai ellátást, vendéglátóhelyen szükséges fogyasztani. Ami megintcsak plusz költség.

Akkor melyiket válasszuk?

Ha igazán olcsó wellness hétvége szervezése a cél, a legjobb megoldás a wellness fürdőhöz kapcsolódó apartman foglalása. Így általában adott a korlátlan fürdőzés lehetősége és főzhetünk is magunknak, ha úgy szeretnénk. Vagyis minden téren teljes a szabadság.

Persze megoszlanak a vélemények arról, hogy az valóban pihenés-e, amikor magunknak kell főzni. De azt mindenki maga tudja, hogy hol és miben szeretne kompromisszumokat kötni annak érdekében, hogy olcsóbb legyen a wellness hétvége.

Egyébként ha az úticél tekintetében Sárvár szóba jöhet, érdemes ránézni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő kempingjében található apartmanokra. Ezeket igénybe véve igazán kedvező lehet a wellness pihenés díja. De természetesen a fürdő saját szállodájának, a VitalMed-nek a kínálatát is ajánljuk. Szerintünk erre is nézz rá, ha fürdőzős kikapcsolódás van tervben.

További cikkek

E-mail üzenetek nélkül teljesebb lehet a nyaralás - Hozd ki a legtöbbet a sárvári wellnessből!

E-mail üzenetek nélkül teljesebb lehet a nyaralás - Hozd ki a legtöbbet a sárvári wellnessből!

Az e-mail üzenetek ellenőrizgetése stresszel jár. A hétköznapokban és a nyaralás alatt is. Kevesen gondolnak rá, pedig azzal, hogy a vakáció alatt is olvasunk e-mailt, magasan tartjuk a stressz...
Tovább
Nyári gyógyfürdőzés tavasszal - Gondolj a bőrvédelemre!

Nyári gyógyfürdőzés tavasszal - Gondolj a bőrvédelemre!

A tavasszal érkező nyári idő remek dolog. Főleg azok számára, akik ebben az időszakban indulnak wellness-szelni. A jó idő lehetővé teszi, hogy ilyenkor is kültéren fürdőzzünk. Sokan azonban...
Tovább
Sárvári szállás félpanzióval és fürdőbelépővel

Sárvári szállás félpanzióval és fürdőbelépővel

Sárvári szállás félpanzióval. Miért keressük ezt az opciót? Illetve miért prioritás foglaláskor, hogy fürdőbelépőt is kapjunk a szoba mellé?
Tovább