Főoldal / Blog hírek / Olcsó wellness hétvége: apartman vagy szálloda? - Melyiket válasszuk?

Olcsó wellness hétvége: apartman vagy szálloda? - Melyiket válasszuk?


Az apartmannak és a szállodának is megvan a maga előnye és hátránya. Az olcsó wellness hétvége gyakran nem a szállás típusától függ. Sokszor az elhelyezkedés és a szállás mellé kínált szolgáltatások azok, amiket össze kell hasonlítani.
Olcsó wellness hétvége: apartman vagy szálloda? - Melyiket válasszuk?

Olcsó wellness hétvége - Mitől lesz kedvező az ár?

Ha többen utazunk, az apartman jellemzően jobb választás. Az ilyen szállástípusokban ugyanis alacsonyabb összegért többen is meg tudunk szállni. Illetve az apartman ideális, ha magunk szeretnénk főzni és esetleg ezzel spórolnánk kicsit. Ez a megoldás sokkal nagyobb költekezési kontrollt ad. Ha szeretnénk, étteremben ehetünk, de magunk is főzhetünk. Ugyanakkor az apartman általában nem rendelkezik wellness részleggel. Így ha fürdőzős kikapcsolódásra készülünk, a legtöbb esetben plusz fürdőbelépő díjjal kell számolni. Ezzel szemben a szállodákban többnyire adott a korlátlan wellness. Ezt a szolgáltatást a szoba ára tartalmazza. Ezt fontos figyelembe venni a díjak kalkulálásakor, hiszen a külön fizetett fürdőbelépő - főleg egy nagyobb család esetén - jelentősen megemelheti az összköltséget.

Igaz, a szállodában az étkezésért fizetni kell. Vagy ha nem vesszük igénybe a szállodai ellátást, vendéglátóhelyen szükséges fogyasztani. Ami megintcsak plusz költség.

Akkor melyiket válasszuk?

Ha igazán olcsó wellness hétvége szervezése a cél, a legjobb megoldás a wellness fürdőhöz kapcsolódó apartman foglalása. Így általában adott a korlátlan fürdőzés lehetősége és főzhetünk is magunknak, ha úgy szeretnénk. Vagyis minden téren teljes a szabadság.

Persze megoszlanak a vélemények arról, hogy az valóban pihenés-e, amikor magunknak kell főzni. De azt mindenki maga tudja, hogy hol és miben szeretne kompromisszumokat kötni annak érdekében, hogy olcsóbb legyen a wellness hétvége.

Egyébként ha az úticél tekintetében Sárvár szóba jöhet, érdemes ránézni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő kempingjében található apartmanokra. Ezeket igénybe véve igazán kedvező lehet a wellness pihenés díja. De természetesen a fürdő saját szállodájának, a VitalMed-nek a kínálatát is ajánljuk. Szerintünk erre is nézz rá, ha fürdőzős kikapcsolódás van tervben.

További cikkek

Strandfürdő és a zuhanyzás

Strandfürdő és a zuhanyzás

Amikor strandfürdőbe megyünk, az első dolgunk egyike, hogy beugrunk a hűsítő vízbe. Gyakran olyannyira igyekszünk a medencébe, hogy megfeledkezünk bizonyos dolgokról. Egészen pontosan a...
Tovább
Élményfürdő gyerekeknek - Az érzékek és a képességek fejlesztésére is kiváló a vízi kikapcsolódás

Élményfürdő gyerekeknek - Az érzékek és a képességek fejlesztésére is kiváló a vízi kikapcsolódás

Élményfürdő gyerekeknek: nem csak kikapcsolódás, hanem játék és fejlődés is egyben. A pancsolás során a gyerekek érzékei és bizonyos képességei is hatékonyan fejlődnek. Úgy, mint látás, tapintás,...

Tovább
Van olyan, hogy túl sok strandolás? - Mennyi időt tölthetnek a gyerekek a strandfürdő medencéiben?

Van olyan, hogy túl sok strandolás? - Mennyi időt tölthetnek a gyerekek a strandfürdő medencéiben?

Ha nyári vakációról van szó, a strandfürdős kikapcsolódás fix programnak tekinthető. A gyerekek különösen kedvelik a vízben való pancsolást, az úszást és a vízi játékokat. Ez azonban nem jelenti...

Tovább