Főoldal / Blog hírek / Allergia ellen wellness? - Hogyan segíthet a gyógyfürdőzés?

Allergia ellen wellness? - Hogyan segíthet a gyógyfürdőzés?


Könnyező szemek, orrfolyás, tüsszögés, köhögés… Ezek mind-mind a tavasz allergia tünetei. Ahogy sok esetben a negatív hangulat és a feszültség érzés is. Nézzük, milyen kapcsolat van az allergia és a stressz között.

Allergia ellen wellness? - Hogyan segíthet a gyógyfürdőzés?

A stressz és az allergia közötti kapcsolat kétirányú. A Harvard Egyetem blogjában írják, hogy nem csak az allergia okozhat fokozott stresszt, hanem a stressz is előidézhet erőteljesebb allergiát.

Az allergia a túlműködő immunrendszer eredménye. Amikor a szervezet ártalmasnak ítéli a növények pollenjeit, védekezésként szemkönnyezéssel, orfolyással, tüsszögéssel és köhögéssel reagál. 

Ami rendkívül megterhelő és kimerítő. És ez - érthető módon - feszültté teszi az embert. Vagyis amikor gyötör minket az allergia, egyáltalán nem meglepő, ha a stressz szint is emelkedik. De a stressz és a tünetek erősödése között másféle kapcsolat is van. Amikor feszült élethelyzetben vagyunk, úgy érezhetjük, hogy semmi se megy igazán jól. Ideértve az egészség alakulását is. Vagyis stresszes helyzetben lelki vonalon is felerősíthetjük a tüneteket.

Végül: a Harvard tanulmánya szerint a stresszhormonok fokozhatják az immunrendszer már amúgy is túlzott reakcióját az allergénekre. Ennek az oka egyelőre ismeretlen, viszont a tény egészen nyilvánvaló. Más szóval: ha bármilyen okból stresszesek vagyunk, előfordulhat, hogy a szokásosnál erőteljesebb allergiás tüneteket tapasztalunk.

Mi lehet a megoldás?

A hatékony stresszűző módszerek segíthetnek. Úgy, mint a rendszeres mozgás, a meditáció vagy épp a wellness. Egy kiadós gyógyfürdőzés hozzájárulhat elűzni a feszültséget és megteremteni az összhangot az elme és a test között, aminek következményeként még az allergiás tünetek is mérséklődhetnek.

Tennél egy próbát? Irány a sárvári gyógyfürdő, ahol számos medence és különféle egyéb stresszűző szolgáltatások várnak. Tudj meg többet, klikk ide!

További cikkek

E-mail üzenetek nélkül teljesebb lehet a nyaralás - Hozd ki a legtöbbet a sárvári wellnessből!

E-mail üzenetek nélkül teljesebb lehet a nyaralás - Hozd ki a legtöbbet a sárvári wellnessből!

Az e-mail üzenetek ellenőrizgetése stresszel jár. A hétköznapokban és a nyaralás alatt is. Kevesen gondolnak rá, pedig azzal, hogy a vakáció alatt is olvasunk e-mailt, magasan tartjuk a stressz...
Tovább
Nyári gyógyfürdőzés tavasszal - Gondolj a bőrvédelemre!

Nyári gyógyfürdőzés tavasszal - Gondolj a bőrvédelemre!

A tavasszal érkező nyári idő remek dolog. Főleg azok számára, akik ebben az időszakban indulnak wellness-szelni. A jó idő lehetővé teszi, hogy ilyenkor is kültéren fürdőzzünk. Sokan azonban...
Tovább
Sárvári szállás félpanzióval és fürdőbelépővel

Sárvári szállás félpanzióval és fürdőbelépővel

Sárvári szállás félpanzióval. Miért keressük ezt az opciót? Illetve miért prioritás foglaláskor, hogy fürdőbelépőt is kapjunk a szoba mellé?
Tovább