Főoldal / Blog hírek / Shh: “csendes utazás” - A 2024-es wellness trend

Shh: “csendes utazás” - A 2024-es wellness trend


Valószínűleg te is érzed, hogy manapság aggasztóan nagy a zaj körülöttünk. Nagyon ritkák az olyan alkalmak, amikor csendben vagyunk. Ha lenne is erre lehetőség, akkor is bekapcsoljuk a televíziót, elindítunk egy podcastot vagy hallgatunk valami zenét a Spotify-on. Mintha tartanánk attól, hogy magunk legyünk…

Shh: “csendes utazás” - A 2024-es wellness trend

Nem lehet kérdés tehát: igencsak zajos világban élünk. Ami a kutatások szerint rengeteg káros hatással jár. A zaj stresszt okozhat és könnyen depresszióssá tehet. Közvetve pedig szív- és érrendszeri problémákat is kiválthat. A folyamatos zaj ráadásul leköti a figyelem egy részét. Gátolva ezzel azt, hogy a jelenben tudjunk lenni, és a képességeink szintjén tudjunk elvégezni kreatív feladatokat. Ideértve a problémamegoldást is. Ezzel szemben a kutatások úgy találták, hogy a csendben eltöltött idő jó közérzetet generál. Segít, hogy rendezzük a gondolatokat, meglássuk az összefüggéseket bizonyos nehézségekben. Hozzájárul ahhoz, hogy kreatívabbak legyünk és hogy jobban kezeljük a stresszt. 

A túlingerelt zajos világban a csend értékes dolog. És ezt egyre többen ismerik fel. Aminek a következménye, hogy az utazással kapcsolatos igényeink is változnak. A Condé Nast Traveller szerint a 2024-es wellness trend egyik meghatározó eleme a csendes utazás. Ma már egyre tudatosabban keresünk olyan helyeket, ahol nyugalomban, csendben tudunk lenni. Ahol egyfajta menedékben, elvonulva van lehetőségünk kikapcsolódni.

De hol tudunk igazán csendben lenni?

Mondjuk a gyógyfürdőben. Gondoljunk csak bele: a vízben nincs mobil. Csak a víz megnyugtató csobogása az, amit hallunk ilyenkor. A kellemesen meleg gyógyvízben lehetőséget kapunk arra, hogy kicsit magunk legyünk és végre elmélyedjünk a lelki világunkban. Nem feltétlenül kell meditációt végezni, olykor elég csak ülni a vízben és nézni, ahogy történnek körülöttünk a dolgok. 

De a csendes wellness része a szaunázás és a masszázs is. Ezek mind olyan elemei egy zajoktól mentes utazásnak, ahol a lélek számára megnyílik az út a regenerálódásra. Természetesen mindezek fokozhatók: azok, akik mondjuk több napos wellnessre mennek, beiktathatnak a programba erdőfürdőzést, mobilmentes erdei sétát. Vagy bevállalhatnak komolyabb elvonulást is, amikor a nap nagy része a meditációról szól.

A lényeg tehát: igyekezzünk időközönként csendben lenni. Ha van rá lehetőségünk, iktassunk be a programba olyan csendes élményeket, mint amilyen a gyógyfürdőzés, a szaunázás, a masszázs vagy épp a természetjárás. Ha így teszünk, valószínűleg az eredmény se marad el…

Tegyél te is egy próbát! Ha csendes wellnessre vágynál, Sárvár ideális helyszín lehet. Akár egy napra jönnél, akár több napos kikapcsolódás van tervben, ránk számíthatsz. 

Szállásfoglalás itt. A gyógyfürdő kínálta kikapcsolódási lehetőségek itt

További cikkek

Gyakorlatok, amiket gyógyfürdőzés közben bármikor elvégezhetünk

Gyakorlatok, amiket gyógyfürdőzés közben bármikor elvégezhetünk

A vízben gyakorlatilag súlytalanok vagyunk, aminek következtében a mozgás is egyszerűbbé válik. Azaz a nyújtó, erősítő gyakorlatok is jóval könnyebben elvégezhetők. Melyek ezek? 

Tovább
Aufguss vagy Löyly: Mindegy, hogyan hívjuk, át kell élni a wellness alatt

Aufguss vagy Löyly: Mindegy, hogyan hívjuk, át kell élni a wellness alatt

Az Aufguss és a Löyly is ugyanazt jelenti. Röviden: felejthetetlen szauna élményt.

Tovább
A gyógyvíz és a kozmetikai hatás - Termálvízből krém

A gyógyvíz és a kozmetikai hatás - Termálvízből krém

A gyógyfürdőzést alapvetően a mozgásszervi panaszok hatékony kezelésének lehetséges módszereként tartjuk számon. A gyógyvíz azonban nem csak a mozgékonyság megőrzésében segít. A bőr szépségének,...

Tovább