Főoldal / Blog hírek / Strandfürdő és a zuhanyzás

Strandfürdő és a zuhanyzás


Amikor strandfürdőbe megyünk, az első dolgunk egyike, hogy beugrunk a hűsítő vízbe. Gyakran olyannyira igyekszünk a medencébe, hogy megfeledkezünk bizonyos dolgokról. Egészen pontosan a zuhanyzásról. Pedig ennek a rövid teendőnek nagy jelentősége van. Higiéniai és egészségügyi szempontból is fontos a zuhanyzás.
Strandfürdő és a zuhanyzás

Kevesen gondolunk rá, de azzal, hogy a fürdőzés előtt nem tusolunk le, rengeteg szennyeződést viszünk a vízbe. A testünkön lévő izzadság, por például ilyen. De sok esetben a kozmetikai termékek maradványai is a vízbe kerülnek. Természetesen a strandmedence tisztító rendszere ezekkel megbirkózik, de azért akkor lehetünk igazán felelős strandolók, ha a rajtunk lévő szennyeződéseket lemossuk, mielőtt fürdőzni megyünk.

Persze nem csak ez az egyetlen ok, ami miatt ajánlott a strandfürdőben zuhanyozni a csobbanás előtt. A zuhanyzással felkészíted a testedet a hűvösebb vízre, elkerülve a sokkhatást, amit a külső meleg hőmérséklet után a vízben tapasztalhatsz. Ez azért fontos, mert a hirtelen, hideg vízben történő fürdés jelentős terhelést jelenthet a keringési rendszer számára, és növelheti a szív- és érrendszeri problémák, például a vérnyomásesés vagy a szédülés kockázatát.

A zuhanyzást kezdd úgy, hogy előbb a végtagokat hűtöd le, majd jöhet a felsőtest, a mellkas. De nem kell egyből hideg vízzel hűsíteni. Ha úgy kényelmesebb, a langyos vízből fokozatosan válts a hűvösebbre. Ez a módszer segít a testnek alkalmazkodni a hűvösebb vízhez anélkül, hogy drasztikus hőmérsékleti változás következne be, ami megterhelheti a keringési rendszert.

Természetesen itt meg kell jegyezni, hogy ha valaki egészségügyi problémával küzd, mint például keringési rendellenesség vagy magas vérnyomás, javasolt konzultálni az orvosával vagy egészségügyi szakemberrel. Panasz esetén csakis szakértői állásfoglalás után döntsünk arról, hogy fürdőzünk-e strandfürdőben vagy sem.

Összegezve: ha strandfürdőbe megyünk, ne sajnáljuk az időt a csobbanás előtti tusolásra. Ez higiéniai szempontból és egészségügyi szempontból is a felelős strandolás része.

Tegyél így akkor is, ha Sárváron strandolsz.

További cikkek

Olcsó wellness hétvége - Hogyan csökkenthetők az árak, ha ősszel utaznánk?

Olcsó wellness hétvége - Hogyan csökkenthetők az árak, ha ősszel utaznánk?

Hogyan lehet olcsó a wellness hétvége? Mutatjuk, hogy miként csökkentheted az árakat, ha Sárvárra jönnél őszi kikapcsolódásra.

Tovább
Ne csak a fürdőzésről szóljon a wellness hétvége! - Kérjünk masszázst is!

Ne csak a fürdőzésről szóljon a wellness hétvége! - Kérjünk masszázst is!

A wellness hétvége alatt masszázst is kérjünk. Miért?
Tovább
Miért gyakoribbak az idősödőknél ősszel az ízületi problémákkal összefüggő panaszok?

Miért gyakoribbak az idősödőknél ősszel az ízületi problémákkal összefüggő panaszok?

A hidegebb idő beköszöntével sokaknál megjelennek az ízületi problémákhoz kapcsolódó panaszok, különösen az idősebb korosztályban. Ennek hátterében számos tudományosan is alátámasztott ok áll,...

Tovább