Főoldal / Blog hírek / Gyógyfürdőzés és a lelassítás - Ezért vegyünk vissza a tempóból

Gyógyfürdőzés és a lelassítás - Ezért vegyünk vissza a tempóból


Jobban kell értékelni az olyan pillanatokat, amikor lehetőségünk van lelassítani. Miért?

Egy olyan világban, ahol jobbára a látható eredmények számítanak és érték elfoglaltnak lenni, egészen felértékelődik a lelassulás lehetősége. Amit nem mindig látunk be. Pedig nagyon fontos lenne felismerni az olyan helyzeteket, amikor “megengedett” lelassulni.

Gyógyfürdőzés és a lelassítás - Ezért vegyünk vissza a tempóból

Ilyen lehet a gyógyfürdőzés. Amikor wellness-szelni megyünk, fel kell ismernünk, hogy eljött a lelassulás ideje. Ahhoz ugyanis, hogy valódi feltöltődés legyen a pihenésből, szükséges visszavenni a tempóból. Ez azt jelenti, hogy el kell engedni a közösségi médiát és fel kell hagyni a céges e-mailek figyelésével, azok megválaszolásával. Csakis a jelenre kell koncentrálni.

Miért tegyük ezt?

A Psychology Today cikkében olvasható, hogy amikor lelassulunk, teret adunk a gondolatainknak, az érzelmeinknek. Ilyenkor lehetőség van a mélyebb, valódi gondolatok előhívására is. Ami egyfajta önreflexió. Ez pedig elengedhetetlen a személyes fejlődéshez, a kiegyensúlyozottság fenntartásához. Egy gyógyfürdős lelassítás lehetővé teszi számunkra, hogy azonosítsuk az életünk azon területeit, ahol több figyelemre van szükség. Lehetőségünk nyílik továbbá tudatos döntéseket hozni. Ezzel is képesek leszünk igazodni a valódi vágyainkhoz. Azaz: tudjuk, mit is várunk egy-egy helyzettől vagy úgy általánosságban az élettől.

Nagyon lényeges még: egy gyógyfürdős lelassulás lehetőséget ad arra, hogy hálásak legyünk azért, ami megadatott. Ilyenkor meg tudjuk tenni, hogy a nézőpontot áthelyezzük a hiányról a már elért dolgokra. 

És ennek jóval nagyobb a jelentősége, mint gondolnánk. Az ilyen lelassulási folyamatok gondolkodásmódbeli változásokat indíthatnak el, amik mély hatással lehetnek az általános jóllétünkre, a boldogságunkra. 

Így hát: ha legközelebb Sárvárra jössz gyógyfürdőzni, engedj el mindent és csakis a lelassulásra koncentrálj. Kis idő múlva érezni fogod a hatást. Már egy napi gyógyfürdőzés is elindíthat olyan belső változásokat, amik segítenek a vágyott jóllét elérésében.

További cikkek

Sárvári szállás félpanzióval - És még a fürdőbelépőért se kell pluszban fizetni

Sárvári szállás félpanzióval - És még a fürdőbelépőért se kell pluszban fizetni

Amikor wellness-szelni, nyaralni megyünk, általában félpanziós ellátást kérünk. Illetve olyan hotelt választunk, ahol a szállásdíj már tartalmazza a fürdőbelépőt. Sárvár szállás félpanzióval:...

Tovább
Fürdős élmények mellé kalandpark programok

Fürdős élmények mellé kalandpark programok

A sárvári fürdőhöz nem csak szálloda, kemping és apartman, hanem még egy erdei kalandpark is tartozik. A kötélpályákat a strand szomszédságában találod.

Tovább
Garantált vizes élmények Sárváron - Jó időben ott a strand, borús időben vár a beltéri csúszdás fürdő

Garantált vizes élmények Sárváron - Jó időben ott a strand, borús időben vár a beltéri csúszdás fürdő

Beltéri csúszdás fürdő: Menj biztosra, és válassz olyan helyszínt a nyaralásra, ahol nem kell az időjárás miatt aggódni! A sárvári fürdőben rossz idő esetén se kell lemondani a fürdőzős...

Tovább