Főoldal / Blog hírek / Hátfájás: Megelőzés és hatékony kezelési módok a gyógyfürdőtől a stresszűzésig

Hátfájás: Megelőzés és hatékony kezelési módok a gyógyfürdőtől a stresszűzésig


Az izomgörcsök, az ízületi fájdalmak és a hát merevsége gyakoribb egészségügyi panasz, mint gondolnánk. Az ülő életmód, a kevés mozgás előbb-utóbb mindenkinél érezteti a negatív hatásait. Manapság világszerte 540 millió ember szenved hátfájástól. Ráadásul tíz emberből egynél krónikusak a panaszok. Ami azt jelenti, hogy számukra már a munkavégzés és a mindennapi tevékenységek ellátása is nehézkessé válik.
Hátfájás: Megelőzés és hatékony kezelési módok a gyógyfürdőtől a stresszűzésig

Szóval sokkal nagyobb hangsúlyt kell fektetni a megelőzésre és a kezdeti tünetek hatékony kezelésére, mint azt egyesek teszik. Fontos, hogy még a panaszok súlyosbodása előtt kezdjük el a terápiát, és ne várjuk meg azt, hogy a fájdalom már a mozgásunkat korlátozza.

Mi az, ami segíthet?

A megelőzés terén természetesen az ülő életmód csökkentése és a megfelelő mennyiségű mozgás, illetve az ergonomikus munkakörnyezet az, ami eredményt hozhat.

Ami pedig a kezelési módokat illeti:

A melegvizes fürdők, a hőterápia például sokat segíthet. A hő enyhíti az izomfeszültséget és csökkentik az ízületi merevséget. A hőterápia, a forró víz elősegítheti a keringés fokozását, ami lehetővé teszi, hogy plusz tápanyag és oxigén áramoljon az izületekhez és az izmokhoz. Ezáltal azok regenerálása gyorsabb lehet.

Aztán ott a hidromasszázs. Ami ugyancsak egyfajta fürdőterápia. Ez a kezelés típus a vízsugarak segítségével lazítja az izmokat, illetve a keringés fokozása révén elősegíti, hogy több tápanyag jusson a regeneráláshoz szükséges területekre. Jót tehetnek továbbá a fizikoterápiás módszerek, a gyógytorna. A kíméletes mozgással célzottan erősíthetők azok az izmok és ízületek, amik sérültek az ülő életmód miatt. De hasonló eredményt várhatunk a masszázsoktól, a manuálterápiától is. Az ilyen jellegű terápiák segíthetnek az izomfeszülés enyhítésében, az ízületek helyes helyzetének visszaállításában.

Ugyanakkor ne feledjük a speciálisabb gyógymódokat se. Bizonyos, reumatológus által diagnosztizált panaszok esetén ultrahang, papimi, vákuum interferencia, lökéshullám terápia is segíthet. Illetve ott vannak az alternatív kezelési módok. Úgy, mint az akupunktúra, a tai chi vagy a jóga.

A hátfájdalom enyhítésekor természetesen nem szabad figyelmen kívül hagyni a lelki egészség szerepét se. Sok esetben a stresszkezelő technikák, mint például a meditáció és a relaxáció, ugyancsak hozzájárulhatnak a fájdalom és az izomfeszültség csökkentéséhez.

Szükséges megjegyezni, hogy a kezelési módok kiválasztásakor fontos a személyre szabottság és az egyedi szükségletek figyelembe vétele. Vagyis ahhoz, hogy a terápia sikeres legyen, elengedhetetlen a szakértői közreműködés - mind a vizsgálatok során, mind a terápiák alatt.

Hova fordulhatok a kérdésekkel?

Ha te is hát- vagy derékfájdalommal küzdesz, térképezd fel a sárvári gyógyfürdő terápiás lehetőségeit! Kérj orvosi vizsgálatot és vedd igénybe a személyre szabott kezelési szolgáltatásunkat! Akár a társadalombiztosító által fizetett formában.

Amennyiben többet tudnál meg, klikk ide, és mutatjuk a részleteket, valamint az árakat.

További cikkek

Gyakorlatok, amiket gyógyfürdőzés közben bármikor elvégezhetünk

Gyakorlatok, amiket gyógyfürdőzés közben bármikor elvégezhetünk

A vízben gyakorlatilag súlytalanok vagyunk, aminek következtében a mozgás is egyszerűbbé válik. Azaz a nyújtó, erősítő gyakorlatok is jóval könnyebben elvégezhetők. Melyek ezek? 

Tovább
Aufguss vagy Löyly: Mindegy, hogyan hívjuk, át kell élni a wellness alatt

Aufguss vagy Löyly: Mindegy, hogyan hívjuk, át kell élni a wellness alatt

Az Aufguss és a Löyly is ugyanazt jelenti. Röviden: felejthetetlen szauna élményt.

Tovább
A gyógyvíz és a kozmetikai hatás - Termálvízből krém

A gyógyvíz és a kozmetikai hatás - Termálvízből krém

A gyógyfürdőzést alapvetően a mozgásszervi panaszok hatékony kezelésének lehetséges módszereként tartjuk számon. A gyógyvíz azonban nem csak a mozgékonyság megőrzésében segít. A bőr szépségének,...

Tovább