Főoldal / Blog hírek / Hétvégi wellness - Egy pár napos gyógyfürdőzés várható eredményei

Hétvégi wellness - Egy pár napos gyógyfürdőzés várható eredményei


Egy hétvégi wellness is rendkívül sokat hozzátesz az általános jólléthez. A kutatások szerint már egy 2-3 napos gyógyfürdőzéstől is jelentős eredményt várhatunk.

Hétvégi wellness - Egy pár napos gyógyfürdőzés várható eredményei

Hétvégi wellness - Mit nyújthat egy rövidebb gyógyfürdős kikapcsolódás?

A wellness pihenés ideális hossza egyénenként változó lehet. Nagyrészt attól függ, hogy milyen stresszesek, feszültek a mindennapok, és milyen egészségi problémákkal küzdünk. Az azonban általános vélekedést, hogy már egyetlen hétvégi wellness elegendő lehet arra, hogy érzékeljünk bizonyos változást.

A Journal of Clinical Nursing című szaklapban közölték például, hogy egy három napos hétvégi wellness pihenés is jelentősen javítja az alvásminőséget, csökkenti a stresszt és a szorongást, továbbá növeli az általános jó közérzetet.

Ezt a "Három napos wellness program hatása a fizikai és pszichológiai egészségre" című kutatást még 2015-ben végezték Németországban. Méghozzá a Földművelésügyi és Élelmiszeripari Egyetemen (University of Applied Sciences for Agriculture and Food Industry) és a Saarland-i Tartományi Egyetemen (Saarland University) közös munkája során.

A vizsgálat idején a résztvevők egy három napos wellness programon vettek részt, ami magába foglalta az egészséges ételek és italok fogyasztását, a masszázsokat, a meditációt, a szaunázást és egyéb relaxációs tevékenységeket.

Vagyis nem “csak” fürdőzésről szólt a wellness.

Legyen tartalmas a hétvégi wellness!

Az idézett kutatás eredményei alapján arra lehet következtetni, hogy ha a hétvégi wellness-től eredményt várunk, tartalmasabb programra van szükség. A gyógyvizes fürdőzésen kívül egyebek mellett masszázsra és szaunázásra is áldozni kell. Illetve ügyelni a helyes étkezésre. 

Meg kell ugyanakkor jegyezni, hogy a hétvégi wellness csak egy “gyorstöltés”.

A szakértők szerint várható ugyan eredmény a rövid wellness-től is, de az igazi ellazuláshoz inkább 4-7 napra van szükség. Legalábbis ahhoz, hogy a hatás hosszabb távon is érezhető legyen, célszerű a hétvégi wellnesst pár nappal még kiegészíteni.

Hosszabb gyógyfürdőzés vagy egy rövid hétvégi wellness?

Döntsön bárhogy, akár egy hétvégi wellness van tervben, akár egy hosszabb gyógyfürdős kikapcsolódás, a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő ideális választás.

Várjuk szeretettel!

Szállást a fürdővel közvetlenül átjárható VitalMed hotelben tud foglalni. Nézze meg itt az aktuális ajánlatokat!

Kapcsolódó bejegyzés: Gyógyvizes fürdőzés - Mire elég egyetlen alkalom? - Mit mondanak a kutatások?

További cikkek

Strandfürdő és a zuhanyzás

Strandfürdő és a zuhanyzás

Amikor strandfürdőbe megyünk, az első dolgunk egyike, hogy beugrunk a hűsítő vízbe. Gyakran olyannyira igyekszünk a medencébe, hogy megfeledkezünk bizonyos dolgokról. Egészen pontosan a...
Tovább
Élményfürdő gyerekeknek - Az érzékek és a képességek fejlesztésére is kiváló a vízi kikapcsolódás

Élményfürdő gyerekeknek - Az érzékek és a képességek fejlesztésére is kiváló a vízi kikapcsolódás

Élményfürdő gyerekeknek: nem csak kikapcsolódás, hanem játék és fejlődés is egyben. A pancsolás során a gyerekek érzékei és bizonyos képességei is hatékonyan fejlődnek. Úgy, mint látás, tapintás,...

Tovább
Van olyan, hogy túl sok strandolás? - Mennyi időt tölthetnek a gyerekek a strandfürdő medencéiben?

Van olyan, hogy túl sok strandolás? - Mennyi időt tölthetnek a gyerekek a strandfürdő medencéiben?

Ha nyári vakációról van szó, a strandfürdős kikapcsolódás fix programnak tekinthető. A gyerekek különösen kedvelik a vízben való pancsolást, az úszást és a vízi játékokat. Ez azonban nem jelenti...

Tovább