Főoldal / Blog hírek / Hétvégi wellness és a szaunázás - Tippek kezdőknek

Hétvégi wellness és a szaunázás - Tippek kezdőknek


Íme, egy gyors útmutató azoknak, akik hétvégi wellnessre indulnak, de még nincs gyakorlatuk a szunázásban.
Hétvégi wellness és a szaunázás - Tippek kezdőknek

Szaunázz a hétvégi wellness alatt! - A legfontosabb tippek kezdőknek

  • Maradj hidratált!

Az egyik legfontosabb szabály, hogy fogyasszunk elegendő vizet. Amikor szaunázol, rengeteg izzadság távozik. Ezt pedig pótolni kell. Elengedhetetlen, hogy a szaunázás előtt és után megfelelően hidratálj.

  • Ülj az alsó padokra!

Kezdő szaunázóként nem biztos, hogy a szauna legmelegebb pontja lesz számodra az ideális hely. Ne üljön túl közel a szaunakályhához. A legjobb, ha a hőforrástól legalább két méterre, az alsó szinten foglalsz helyet. A kabin ezen pontján a szaunázás során végig egyenletes a hőmérséklet.

  • Tartsd be az ajánlott szaunázási időt!

Kezdő szaunázóknak inkább rövidebb szaunázási idő ajánlott. Eleinte 5-10 perc az ideális. Ha már gyakorlottabb vagy és ismered a tested jelzéseit, akkor már lehetsz kicsit bevállalósabb.

  • Ne feledd a hűsítést!

A szaunázás után mindenképpen hűtsd le magadat. Bár kellemetlen, de ez nagyon hasznos az egészségre nézve. A hideg zuhany vagy egy merülő medencés hűtés elmaradhatatlan része a szaunázásnak. Persze csak óvatosan.

  • Fürdőruha és ékszerek nélkül szaunázz!

Bár sokan fürdőruhát viselnek szaunázás közben, valójában nem ajánlott. Jobb választás egy magunk köré tekert törölköző. Így hatékonyabb lesz az izzadás. Emellett ügyelj arra, hogy ne legyen rajtad ékszer és smink se. Illetve higiéniai okokból az ülőfelületre mindenképpen teríts magad alá törölközőt.

Ezek lennének tehát az alapok. Szóval ha nem vagy gyakorlott szaunázó és csak a hétvégi wellness alatt izzadnál egy jót, a fentiekre figyelj. Ha betartod a szabályokat, garantált lesz az élmény.

És nagy valószínűséggel nem ez lesz az utolsó szaunázós alkalom az életed során.

Sárvárra tervezed a hétvégi wellness kikapcsolódást? Klikk ide, és mutatjuk, milyen szaunavilág vár a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdőben!

Fontos: csakis egészségesen szaunázz. Ha bármilyen betegséggel küzdesz, a szaunázás előtt kérj tanácsot a kezelőorvosodtól.

További cikkek

Strandfürdő és a zuhanyzás

Strandfürdő és a zuhanyzás

Amikor strandfürdőbe megyünk, az első dolgunk egyike, hogy beugrunk a hűsítő vízbe. Gyakran olyannyira igyekszünk a medencébe, hogy megfeledkezünk bizonyos dolgokról. Egészen pontosan a...
Tovább
Élményfürdő gyerekeknek - Az érzékek és a képességek fejlesztésére is kiváló a vízi kikapcsolódás

Élményfürdő gyerekeknek - Az érzékek és a képességek fejlesztésére is kiváló a vízi kikapcsolódás

Élményfürdő gyerekeknek: nem csak kikapcsolódás, hanem játék és fejlődés is egyben. A pancsolás során a gyerekek érzékei és bizonyos képességei is hatékonyan fejlődnek. Úgy, mint látás, tapintás,...

Tovább
Van olyan, hogy túl sok strandolás? - Mennyi időt tölthetnek a gyerekek a strandfürdő medencéiben?

Van olyan, hogy túl sok strandolás? - Mennyi időt tölthetnek a gyerekek a strandfürdő medencéiben?

Ha nyári vakációról van szó, a strandfürdős kikapcsolódás fix programnak tekinthető. A gyerekek különösen kedvelik a vízben való pancsolást, az úszást és a vízi játékokat. Ez azonban nem jelenti...

Tovább