Főoldal / Blog hírek / A hétvégi wellness hatása az egészségre

A hétvégi wellness hatása az egészségre


A hétvégi wellness jelentősen növelheti az immunrendszer aktivitását és csökkentheti a szervezetben a gyulladásos folyamatokat.

A hétvégi wellness hatása az egészségre

A Florida State University kutatói által végzett, 2022-ben készült tanulmány eredményei egyértelműen bizonyítják, hogy már egy viszonylag rövid ideig tartó hétvégi wellness is jelentős hatással lehet a szervezet ellenálló képességére. 

Az idézett kutatásban 30 egészséges, wellness kikapcsolódáson részt vett felnőttet vizsgáltak meg. A kutatók vér- és vizeletmintákat vettek a kezelések előtt, közben és után, majd elemzést végeztek az immunrendszer és a gyulladásos folyamatok szintjének változásairól. A szakemberek úgy találták, hogy már egy hétvégi wellness is hozhat eredményt. Az olyan spa szolgáltatások, mint például a szauna, a forró fürdő vagy a masszázs, hatékonyan növelik az immunrendszer aktivitását és csökkentik a szervezetben a gyulladásos folyamatokat.

A kutatók szerint ez a hatás nagyrészt a test és a lélek ellazulásának köszönhető. Az, hogy kikapcsolunk és az izomzat is enged a feszültségből, hatással van a belső folyamatokra. Köztük az immunrendszer aktivitására.

Az eredményből tehát következik: érdemes időközönként beiktatni egy-egy hétvégi wellnesst. Akár már egy néhány napos kikapcsolódás is hozhat eredményt. Egy jó fürdőzéssel, szaunázással jelentősen mérsékelhető a stressz és fokozható a szervezet immunválasza, csökkenthető a szervezeten belüli gyulladások kialakulásának az esélye.

Érdemes ezzel számolni. Tegyél így te is, és látogass el a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdőbe! Tudj meg többet itt a gyógyfürdő kínálta szolgáltatásokról.

Itt pedig a hétvégi wellness pihenéshez tudsz szállást foglalni, ha több napos kikapcsolódásban gondolkodsz.

További cikkek

Strandfürdő és a zuhanyzás

Strandfürdő és a zuhanyzás

Amikor strandfürdőbe megyünk, az első dolgunk egyike, hogy beugrunk a hűsítő vízbe. Gyakran olyannyira igyekszünk a medencébe, hogy megfeledkezünk bizonyos dolgokról. Egészen pontosan a...
Tovább
Élményfürdő gyerekeknek - Az érzékek és a képességek fejlesztésére is kiváló a vízi kikapcsolódás

Élményfürdő gyerekeknek - Az érzékek és a képességek fejlesztésére is kiváló a vízi kikapcsolódás

Élményfürdő gyerekeknek: nem csak kikapcsolódás, hanem játék és fejlődés is egyben. A pancsolás során a gyerekek érzékei és bizonyos képességei is hatékonyan fejlődnek. Úgy, mint látás, tapintás,...

Tovább
Van olyan, hogy túl sok strandolás? - Mennyi időt tölthetnek a gyerekek a strandfürdő medencéiben?

Van olyan, hogy túl sok strandolás? - Mennyi időt tölthetnek a gyerekek a strandfürdő medencéiben?

Ha nyári vakációról van szó, a strandfürdős kikapcsolódás fix programnak tekinthető. A gyerekek különösen kedvelik a vízben való pancsolást, az úszást és a vízi játékokat. Ez azonban nem jelenti...

Tovább