Főoldal / Blog hírek / A hétvégi wellness és a korlátlan étel- és italfogyasztás - Erre figyelj a wellness alatt!

A hétvégi wellness és a korlátlan étel- és italfogyasztás - Erre figyelj a wellness alatt!


A hétvégi wellness általában a kényeztetésről szól. Ilyenkor az étel- és italfogyasztás terén is kicsit többet engedünk meg magunknak. Mondván: mégiscsak kikapcsolódni jöttünk. Igen ám, csakhogy a wellness nem mindig egyeztethető össze a spontán, túlzásba vitt fogyasztással.

A hétvégi wellness és a korlátlan étel- és italfogyasztás - Erre figyelj a wellness alatt!

Természetesen nem azt mondjuk, hogy a hétvégi wellness alatt nem szabad jókat enni. Csupán azt, hogy tudatosan kell állni a fogyasztás kérdéséhez. Egy komolyabb étkezés után ugyanis nem kifejezetten ajánlott vízbe menni. Az általános javaslatok szerint egy egyszerűbb étel elfogyasztása után is legalább 30 percet kell várni a fürdőzéssel. És akkor a nehezebb, zsíros ételeknél… Ha nem szeretnénk, hogy rosszul süljön el a wellness, a nehezebb fogások után 1-2 órát szánjunk a pihenésre. 

Mi történik, ha nem várunk eleget?

Sajnos akár az egész hétvégi wellness oda lehet ettől. Ha nem tartjuk be az ajánlott várakozási időt, akkor megterhelődhet az emésztőrendszerünk, ami kényelmetlenséget, hányingert, hasmenést vagy émelygést is okozhat. És ez nem csak a sima fürdőzésre vonatkozik. A csúszdázás, a vízbe ugrálás esetén még az is megeshet, hogy  a gyomor tartalma visszaáramolhat a nyelőcsőbe és a tüdőbe. Ezt ne kockáztassuk!

Mi van akkor, ha a hétvégi wellness alatt alkoholt is fogyasztunk?

Strandolás, gyógyfürdőzés esetén természetesen nem kifejezetten ajánlott az alkoholfogyasztás. Az alkohol egyebek mellett befolyásolhatja a testünk hőszabályozó képességét. De dehidratáltságot is okozhat és csökken a figyelmünk, az érzékelésünk és a reakció időnk is. Ami fürdőzéskor, strandoláskor megintcsak nem túl szerencsés.

Szóval a hétvégi wellness alatt csak tudatosan a fogyasztással! Ha tehetjük, a fürdőzős napon inkább válasszunk könnyebb ételeket, illetve az alkoholt is csak mértékkel fogyasszuk és lehetőleg akkor, ha már nem megyünk vízbe.

Figyeljünk oda ezekre, és tegyük így azért, hogy valódi élmény legyen a hétvégi wellness.

A fotó illusztráció.

További cikkek

Strandfürdő és a zuhanyzás

Strandfürdő és a zuhanyzás

Amikor strandfürdőbe megyünk, az első dolgunk egyike, hogy beugrunk a hűsítő vízbe. Gyakran olyannyira igyekszünk a medencébe, hogy megfeledkezünk bizonyos dolgokról. Egészen pontosan a...
Tovább
Élményfürdő gyerekeknek - Az érzékek és a képességek fejlesztésére is kiváló a vízi kikapcsolódás

Élményfürdő gyerekeknek - Az érzékek és a képességek fejlesztésére is kiváló a vízi kikapcsolódás

Élményfürdő gyerekeknek: nem csak kikapcsolódás, hanem játék és fejlődés is egyben. A pancsolás során a gyerekek érzékei és bizonyos képességei is hatékonyan fejlődnek. Úgy, mint látás, tapintás,...

Tovább
Van olyan, hogy túl sok strandolás? - Mennyi időt tölthetnek a gyerekek a strandfürdő medencéiben?

Van olyan, hogy túl sok strandolás? - Mennyi időt tölthetnek a gyerekek a strandfürdő medencéiben?

Ha nyári vakációról van szó, a strandfürdős kikapcsolódás fix programnak tekinthető. A gyerekek különösen kedvelik a vízben való pancsolást, az úszást és a vízi játékokat. Ez azonban nem jelenti...

Tovább