Főoldal / Blog hírek / Irány a gyerekbarát fürdő! - Gyerekek és a vízi játék

Irány a gyerekbarát fürdő! - Gyerekek és a vízi játék


A gyerekek általában nagyon szeretnek vízben játszani. Ez valószínűleg senkinek sem újdonság. De vajon mi az az ok, amiért a kicsik annyira odavannak a vízben való pancsolásért?
Irány a gyerekbarát fürdő! - Gyerekek és a vízi játék

A kérdést számos kutatás vizsgálta. A szakértők arra jutottak, hogy az egyik legfőbb ok a sokféle érzékszervi tapasztalat. A medencében a kicsiknek különleges élmény a vízfelület megtapintása. Érdekes jelenség számukra a víz áramlása, a hullámzás. Illetve az, ahogy a különböző tárgyak a vízben mozognak.

A második dolog a víz adta szabadság. Egy gyerekbarát fürdőben minden adott ahhoz, hogy a kicsik szabadon és biztonságosan lubickoljanak, pancsoljanak. Így a vízben olyan mozgásokat is kipróbálhatnak, amikre a szárazföldön nincs lehetőségük.

Ráadásul egy gyerekbarát fürdőben általában nem egyedül fürdőznek a gyerekek. Ami számukra megintcsak élmény. Az, ha másokkal játszhatnak, rengeteg pluszt ad nekik. 

Aztán ott van a környezet, a strand nyújtotta “rejtett hatás” is. Úgy, mint a napsütés, a víz kellemes hőmérséklete, a friss levegő.

Ugyanakkor ne feledkezzünk meg arról se, hogy egy gyerekbarát fürdőben általában olyan vízi játékok találhatók, amik otthon nincsenek. Ezek pedig nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy a fantáziájuk még aktívabb legyen. Ilyenkor fejlődik a kreativitás, a képzelőerő. Egyszóval: megállás nélkül egy mesevilágban vannak.

Sárváron kinti és benti családi egységben is rengeteg vízi játék várja a gyerekeket. A strand részen például kalózhajó és vízi vár is található. Ezekről részletek itt.

Szóval ha a gyerekeknek élményt szeretnénk szerezni, a gyerekbarát fürdő jó választás. Ahol lehet pancsolni, ott a kicsik nagy valószínűséggel jól érzik majd magukat.

Persze a gyerekbarát fürdő nem csak a kicsiknek nyújt élményt. Sárváron legalábbis a szülőknek is adott a kikapcsolódási lehetőség. Úgyhogy ha családi vízi feltöltődés van tervben, a családdal bátran gyertek hozzánk.

Várunk titeket a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdőben.

További cikkek

Strandfürdő és a zuhanyzás

Strandfürdő és a zuhanyzás

Amikor strandfürdőbe megyünk, az első dolgunk egyike, hogy beugrunk a hűsítő vízbe. Gyakran olyannyira igyekszünk a medencébe, hogy megfeledkezünk bizonyos dolgokról. Egészen pontosan a...
Tovább
Élményfürdő gyerekeknek - Az érzékek és a képességek fejlesztésére is kiváló a vízi kikapcsolódás

Élményfürdő gyerekeknek - Az érzékek és a képességek fejlesztésére is kiváló a vízi kikapcsolódás

Élményfürdő gyerekeknek: nem csak kikapcsolódás, hanem játék és fejlődés is egyben. A pancsolás során a gyerekek érzékei és bizonyos képességei is hatékonyan fejlődnek. Úgy, mint látás, tapintás,...

Tovább
Van olyan, hogy túl sok strandolás? - Mennyi időt tölthetnek a gyerekek a strandfürdő medencéiben?

Van olyan, hogy túl sok strandolás? - Mennyi időt tölthetnek a gyerekek a strandfürdő medencéiben?

Ha nyári vakációról van szó, a strandfürdős kikapcsolódás fix programnak tekinthető. A gyerekek különösen kedvelik a vízben való pancsolást, az úszást és a vízi játékokat. Ez azonban nem jelenti...

Tovább