Főoldal / Blog hírek / A nyaralás tervezgetésének élménye is egyfajta utazási mámor

A nyaralás tervezgetésének élménye is egyfajta utazási mámor


A nyaralási előtti izgatottság hasonló élmény, mint maga az utazás. A boldogságérzet szintjén mindenképpen. Mit jelent ez pontosan?

A nyaralás tervezgetésének élménye is egyfajta utazási mámor

Vajon mi szerez nagyobb örömet: a következő út előtti várakozás, vagy az utazás után felelevenített élmények?

Egy holland kutatás - ami megvizsgálta az emberek boldogság szintjét az utazás előtt, alatt és után - azt találta, hogy a legnagyobb boldogság növekedés az utazás előtt következik be…. Érdekes módon az utazás emlékeinek újbóli átélése nem hat jobban a boldogságérzetre, mint az előzetes álmodozás. 

Mi az ok?

Az élmény előtti várakozás lehetőséget ad arra, hogy elképzeljük az összes lehetséges kimenetelt. Ami egyfajta utazási mámornak tekinthető. És nagyrészt a pozitív várakozásra épít. Ezzel szemben a nyaralás után már a beteljesületlen vágyakról, az esetleges kellemetlenségekről is maradnak emlékeink. Amik aztán a nyaralás előtt megélt mámorhoz képest mérsékeltebb boldogságszintet generálnak.

Áldozz időt a nyaralás megtervezésére!

Az említett előzetes nyaralási mámor maximalizálásának egyik módja az, hogy előre gondosan megtervezzük az utazást. Ez sokkal kielégítőbb, mint a last minute utazás instant hatása, amikor szinte az összes várakozás megsemmisül.

A jó előre eltervezett utazás esetén több idő van arra, hogy a képzeleted végigjárja a lehetséges lehetőségeket. Ez pedig élményt generál, így a jóllét érzés is hosszabb lehet.

Úgyhogy csak bátran a tervezgetéssel! Ha megvan az úticél, térképezd fel, milyen attrakciók várnak, vedd végig a kikapcsolódási lehetőségeket, nézegess fotókat, közösségi média story-kat, és bátran játssz el a gondolattal, hogy minden élményt megélsz majd, amit csak lehet.

Legyen így akkor is, amikor Sárvárra jössz! Klikk ide, és mutatjuk, mennyi minden vár rád például a sárvári strandon.

További cikkek

Felhevült testtel ne ugorj a hideg vízbe! - Miért?

Felhevült testtel ne ugorj a hideg vízbe! - Miért?

Mielőtt teljesen elmerülnénk a vízben, adjunk 30 másodpercet a szervezetnek az akklimatizálódásra. Az első lépés: szép lassan vizezzük be a testünket, különösen a szív körüli területet. Mi...
Tovább
Nyáron valóban stresszesebbek vagyunk?

Nyáron valóban stresszesebbek vagyunk?

A hő növeli a kortizol - ez egy stresszhormon - szintet, ami feszültté tesz minket és emelheti a szorongó, pesszimista gondolatok mennyiségét. Ehhez jön még hozzá a nyárhoz kapcsolódó szezonális...

Tovább
Szaunázás nyáron - Csináljuk, vagy inkább hagyjuk?

Szaunázás nyáron - Csináljuk, vagy inkább hagyjuk?

A tapasztalt szaunázóknak nem kérdés. De mi a helyzet azokkal, akik ritkábban szaunáznak?

Tovább