Főoldal / Blog hírek / Nyújtó gyakorlatok a gyógyvizes fürdőben - Ezért próbáld ki!

Nyújtó gyakorlatok a gyógyvizes fürdőben - Ezért próbáld ki!


A nyújtó gyakorlatokról tudjuk, hogy javítják a mozgékonyságot, rugalmasabbá teszik az ízületeket, csökkentik a mozgásszervi sérülések esélyét, mérséklik a fájdalmat. Egyszóval: javítják az életminőséget. Már amennyiben rendszeresen végezzük azokat. De mi a helyzet a gyógyvizes fürdőkben végzett nyújtó gyakorlatokkal? Miért érdemes gyógyfürdőzéskor is tornázni legalább egy keveset?

Nyújtó gyakorlatok a gyógyvizes fürdőben - Ezért próbáld ki!

A gyógyvizes fürdőkben, a gyógyvízben végzett nyújtó gyakorlatok a fentieken felül további előnyökkel járhatnak. A gyógyvíz hőmérséklete és fizikai tulajdonságai - mint például az áramlás, a sűrűség és a víznyomás - plusz hatással lehetnek az izmokra és az ízületekre. Illetve hozzájárulhatnak a nyújtó gyakorlatok hatékonyságának jelentős növeléséhez.

Például a meleg vízben végzett nyújtó gyakorlatok hatására a véráramlás és az anyagcsere folyamatok is fokozódhatnak az izmokban és az ízületekben, ami javíthatja a regenerációt és a gyógyulási folyamatot. Emellett a víznyomás és az áramlás testre gyakorolt hatása hasonló lehet egy masszázshoz. Ez pedig fájdalom- és gyulladáscsökkentő hatású. 

Ráadásul a vízben egyfajta súlytalanságot érezhetünk. Az ízületekre nem nehezedik akkora nyomás, így sokkal hatékonyabb edzést tudunk végezni. Akár még azok is nyújthatnak így, akiknek mindez a szárazföldön csak nehézkesen megy.

Természetesen a gyógyvízben végzett gyakorlatoknak is megvannak a sajátosságaik és a korlátaik, de összességében rendkívül hatékony aktivitásnak tekinthetők. Ezért ha gyógyvizes fürdőbe megyünk, ne sajnáljuk az időt a nyújtó gyakorlatok elvégzésére. A szervezet meg fogja hálálni. Akár már azonnal érezhetjük az eredményt.

Ugyanakkor az otthoni nyújtó gyakorlatokat se feledjük. Ahhoz, hogy az ízületek megőrizzék a rugalmasságukat, az edzettségüket, a mindennapok részévé kell tenni a tornázást.

Tegyél így!

Ha pedig Sárvárra jössz, állj be te is a nyújtó gyakorlatokat végző fürdőzők közé.

További cikkek

Strandfürdő és a zuhanyzás

Strandfürdő és a zuhanyzás

Amikor strandfürdőbe megyünk, az első dolgunk egyike, hogy beugrunk a hűsítő vízbe. Gyakran olyannyira igyekszünk a medencébe, hogy megfeledkezünk bizonyos dolgokról. Egészen pontosan a...
Tovább
Élményfürdő gyerekeknek - Az érzékek és a képességek fejlesztésére is kiváló a vízi kikapcsolódás

Élményfürdő gyerekeknek - Az érzékek és a képességek fejlesztésére is kiváló a vízi kikapcsolódás

Élményfürdő gyerekeknek: nem csak kikapcsolódás, hanem játék és fejlődés is egyben. A pancsolás során a gyerekek érzékei és bizonyos képességei is hatékonyan fejlődnek. Úgy, mint látás, tapintás,...

Tovább
Van olyan, hogy túl sok strandolás? - Mennyi időt tölthetnek a gyerekek a strandfürdő medencéiben?

Van olyan, hogy túl sok strandolás? - Mennyi időt tölthetnek a gyerekek a strandfürdő medencéiben?

Ha nyári vakációról van szó, a strandfürdős kikapcsolódás fix programnak tekinthető. A gyerekek különösen kedvelik a vízben való pancsolást, az úszást és a vízi játékokat. Ez azonban nem jelenti...

Tovább