Főoldal / Blog hírek / Olcsó wellness hétvége - Foglaláskor ezekre figyelj!

Olcsó wellness hétvége - Foglaláskor ezekre figyelj!


Kevesen gondolnák, de valójában az all inclusive ellátás olcsóbb, mintha magunk gondoskodnánk az étkezésről. Az olcsó wellness hétvége azonban nem csak így érhető el. Sokat számít az is, hogy az adott szálloda átjárható-e a wellnessfürdővel vagy sem. De nézzük kicsit részletesebben!
Olcsó wellness hétvége - Foglaláskor ezekre figyelj!

Olcsó wellness hétvége all inclusive ellátással

Az all inclusive ellátás egy remek módja annak, hogy spóroljunk a wellness hétvége költségein. Az ilyen típusú csomagok általában minden étkezést tartalmaznak. A reggelin, az ebéden és a vacsorán kívül még a napközbeni fogyasztást is. Kávét és még italfogyasztást is. Vagyis ezekért nem kell külön fizetni. Igaz, a szállásdíj magasabb lehet, de ha szállodán kívül étkeznénk, valószínűleg a sokszorosát költenénk ennek a plusz díjnak. Mindehhez egyébként egyfajta kiszámíthatóság is társul. Ha all inclusive ellátást választunk, kisebb eséllyel szállnak el a költségek. Illetve a stressz is kisebb. Vagyis sokkal pihentetőbb lesz a wellness kikapcsolódás. Tehát nem csak olcsóbb lesz a wellness hétvége, hanem pihentetőbb is. Ami egyáltalán nem elhanyagolható szempont.

A másik dolog, amivel elérhető az olcsó wellness hétvége: a közvetlen átjárás a fürdővel.

Ha a szálloda csomagajánlatában szerepel a fürdőzés, sokat spórolunk. Abban az esetben, ha a fürdőzésért még pluszban kellene fizetni, összességében valószínűleg magasabb költséggel lennénk kénytelenek kalkulálni.

Az olyan szállodákban, amik közvetlenül átjárhatók az adott fürdővel, a csomagárak többnyire tartalmazzák a korlátlan wellnesst is. Ez megintcsak kiszámíthatóvá teszi a költségeket, kisebb eséllyel esünk túlzásba a pénzügyeket illetően. Így kisebb a stressz és hatékonyabb a feltöltődés.

Úgyhogy az elsőre magasabbnak tűnő all inclusive ár gyakran kedvezőbb, mintha magunk gondoskodnánk az étkezésről. Illetve a csomag részét képező fürdőbelépő is kedvezőbbé teheti a díjakat.

Szóval: ellentmondásnak tűnik, de az olcsó wellness hétvége olykor drágább szállásdíjjal párosul. Fontos ezért, hogy ha összehasonlítjuk a díjakat, az utazás teljes költségére vonatkozóan tegyük ezt meg. Egyenként tekintsük át a tételeket, és ne csak a szállásdíjat vegyük alapul.

Sárváron egyébként két olyan szálloda található, ahol adott a fürdő és a szálláshely közötti közvetlen átjárhatóság: a VitalMed és a Park Inn. 

Úgyhogy ha olcsó wellness hétvége szervezése van tervben, ezeknek a sárvári szállodáknak az ajánlatait mindenképpen érdemes feltérképezni. 

Ha a VitalMed-ből szeretnél ajánlatot kérni, klikk ide!

További cikkek

Strandfürdő és a zuhanyzás

Strandfürdő és a zuhanyzás

Amikor strandfürdőbe megyünk, az első dolgunk egyike, hogy beugrunk a hűsítő vízbe. Gyakran olyannyira igyekszünk a medencébe, hogy megfeledkezünk bizonyos dolgokról. Egészen pontosan a...
Tovább
Élményfürdő gyerekeknek - Az érzékek és a képességek fejlesztésére is kiváló a vízi kikapcsolódás

Élményfürdő gyerekeknek - Az érzékek és a képességek fejlesztésére is kiváló a vízi kikapcsolódás

Élményfürdő gyerekeknek: nem csak kikapcsolódás, hanem játék és fejlődés is egyben. A pancsolás során a gyerekek érzékei és bizonyos képességei is hatékonyan fejlődnek. Úgy, mint látás, tapintás,...

Tovább
Van olyan, hogy túl sok strandolás? - Mennyi időt tölthetnek a gyerekek a strandfürdő medencéiben?

Van olyan, hogy túl sok strandolás? - Mennyi időt tölthetnek a gyerekek a strandfürdő medencéiben?

Ha nyári vakációról van szó, a strandfürdős kikapcsolódás fix programnak tekinthető. A gyerekek különösen kedvelik a vízben való pancsolást, az úszást és a vízi játékokat. Ez azonban nem jelenti...

Tovább