Főoldal / Blog hírek / Őszi wellness - Ezért vágyunk annyira ilyenkor a gyógyfürdőzésre

Őszi wellness - Ezért vágyunk annyira ilyenkor a gyógyfürdőzésre


Kicsit sem véletlen, hogy az őszi időszakban az átlagosnál jobban vágyunk a wellness élményekre. Mi az ok?

Őszi wellness - Ezért vágyunk annyira ilyenkor a gyógyfürdőzésre

Az első, ami talán mindenkinek eszébe jut, az a szomorkásabb időjárás. És valóban, a kevesebb napfény, a hűvösebb nappalok és az esős idő miatt tényleg vágyunk a melegségre, a forró gyógyvíz simogatására, arra, hogy a szauna hője kívül-belül felmelegítsen minket.

De az időjárás változásán kívül más is motivál minket.

Az őszi időszak általában stresszes a munkahelyen. A nyári szabadságolás után mindenki hajtósabb üzemmódba kapcsol. Illetve az év vége közelsége is intenzívebb munkavégzést vár el. Szóval a munkahelyi stressz szinte az egész évszakra jellemző, így nem csoda, hogy vágyunk a villám feltöltődésre, a wellness nyújtotta lazító élményekre.

Aztán ne feledjük azt se, hogy az ősznek egyfajta szimbolikus jelentése is van. Ez pedig tudat alatt hatással van ránk. Az ősz a lelassulásról szól: ahogy a természet, úgy mi is készülünk a télre. Az energia csökken, a pihengetős programok iránti vágy pedig megnő.

Végül: az őszi időszakban sok az ünnep. Általában több hosszú hétvége is van, amit szeretnénk jól kihasználni. És hát hogyan máshogy, ha nem őszi wellness-szel…?

Szóval egyáltalán nem meglepő, ha ősszel sokkal jobban vágyunk gyógyfürdős wellness programokra. Úgyhogy csak engedj bátran a vágyaknak. Ha a szervezet úgy kívánja, irány a termálfürdő!

Valószínűleg jót fog tenni egy kiadós őszi wellness. 

Mit szólnál mondjuk egy sárvári fürdőzéshez? Amennyiben tetszik az ötlet, klikk ide, és tekintsd át, mi mindennel várunk, ha hozzánk érkezel.

További cikkek

Felhevült testtel ne ugorj a hideg vízbe! - Miért?

Felhevült testtel ne ugorj a hideg vízbe! - Miért?

Mielőtt teljesen elmerülnénk a vízben, adjunk 30 másodpercet a szervezetnek az akklimatizálódásra. Az első lépés: szép lassan vizezzük be a testünket, különösen a szív körüli területet. Mi...
Tovább
Nyáron valóban stresszesebbek vagyunk?

Nyáron valóban stresszesebbek vagyunk?

A hő növeli a kortizol - ez egy stresszhormon - szintet, ami feszültté tesz minket és emelheti a szorongó, pesszimista gondolatok mennyiségét. Ehhez jön még hozzá a nyárhoz kapcsolódó szezonális...

Tovább
Szaunázás nyáron - Csináljuk, vagy inkább hagyjuk?

Szaunázás nyáron - Csináljuk, vagy inkább hagyjuk?

A tapasztalt szaunázóknak nem kérdés. De mi a helyzet azokkal, akik ritkábban szaunáznak?

Tovább