Főoldal / Blog hírek / Gőzfürdőznéssel, szaunázással kiadni a mérget - A fizikai toxinok hatása a mentális állapotra

Gőzfürdőznéssel, szaunázással kiadni a mérget - A fizikai toxinok hatása a mentális állapotra


Képletesen és a szó szoros értelmében is helytálló a megállapítás: gőzfürdőzéssel, szaunázással hatékonyan kiadhatók a mérgek.

Gőzfürdőznéssel, szaunázással kiadni a mérget - A fizikai toxinok hatása a mentális állapotra

A gőzfürdőben ellazulnak az izmok, ami mentális oldalon is ellazulást eredményez. Azzal, hogy testi szinten elengedjük a feszültséget, a bennünk lévő lelki feszültségtől is megszabadulunk. 

Képletesen szólva: kiadjuk magunkból a mérget.

De ott van a fizikai méreg is. Nem is gondolnánk, de azzal, hogy gőzfürdőzünk, az izzadsággal a testünkben lévő salakanyag 30 százaléka távozik.

Aminek jóval nagyobb a jelentősége, mint hinnénk. Kevesen tudják, de a környezeti mérgek gyakran felelősek a fizikai stresszért is. Vagyis a lelki méreg sokszor a testi méreg felhalmozódásának a következménye. 

Nézzük ezt részletesebben!

Az ipari vegyszerek, a peszticidek és a nehézfémek “beszivárognak” az emberi szervezetbe, ami amellett, hogy növelheti a rák kialakulásának a kockázatát, a pszichológiai egészségre is hatást gyakorolhat. "A kémiai sérülések legnagyobb célszerve az agy" - állítja Allan Lieberman, M. D., a dél-karolinai Charlestoni Foglalkozási és Környezetgyógyászati Központ orvos-igazgatója.

Azzal, hogy a szervezetben telítődnek a mérgek, az agyunk működése is megváltozhat.

"A neurotoxicitás megnyilvánulásai közé tartozik a gondolkodás, az észlelés, a hangulat és a viselkedés megváltozása" - mondja a szakember.

Ami ellen persze van lehetőség védekezni. Egyrészt a magunk szintjén igyekezzünk óvni a környezetet, másrészt tegyük rendszeressé a méregtelenítést. 

A szakértők szerint a neurotoxicitás kivédésének egyik módja a gőzfürdőzés vagy a szaunázás lehet. A pórusok “kinyitásával” ugyanis hatékonyan méregtelenedik a szervezetet. Egy kiadós izzadás lehetővé teszi, hogy a test salakanyagának akár az egyharmada is kiválasztódjon.

Ami a testi egészség mellett fokozott mentális tisztaságot, nagyobb érzelmi stabilitást és általános jólét érzését eredményezhet.

Mindezek alapján, aki szeretne tudatos lenni a egészségmegőrzés terén és mérsékelné a környezeti ártalmak okozta negatív testi és mentális hatást, tegye rendszeressé a gőzfürdőzést és/vagy a szaunázást. 

Legyen így! Várunk a sárvári fürdőben! A szauna világunkról részleteket itt találsz.

További cikkek

Sárvári szállás félpanzióval - És még a fürdőbelépőért se kell pluszban fizetni

Sárvári szállás félpanzióval - És még a fürdőbelépőért se kell pluszban fizetni

Amikor wellness-szelni, nyaralni megyünk, általában félpanziós ellátást kérünk. Illetve olyan hotelt választunk, ahol a szállásdíj már tartalmazza a fürdőbelépőt. Sárvár szállás félpanzióval:...

Tovább
Fürdős élmények mellé kalandpark programok

Fürdős élmények mellé kalandpark programok

A sárvári fürdőhöz nem csak szálloda, kemping és apartman, hanem még egy erdei kalandpark is tartozik. A kötélpályákat a strand szomszédságában találod.

Tovább
Garantált vizes élmények Sárváron - Jó időben ott a strand, borús időben vár a beltéri csúszdás fürdő

Garantált vizes élmények Sárváron - Jó időben ott a strand, borús időben vár a beltéri csúszdás fürdő

Beltéri csúszdás fürdő: Menj biztosra, és válassz olyan helyszínt a nyaralásra, ahol nem kell az időjárás miatt aggódni! A sárvári fürdőben rossz idő esetén se kell lemondani a fürdőzős...

Tovább