Főoldal / Blog hírek / Tényleg megfiatalítja a nagyszülőket az unokákkal eltöltött közös élményfürdős program?

Tényleg megfiatalítja a nagyszülőket az unokákkal eltöltött közös élményfürdős program?


Minden bizonnyal igen. Azzal, ha a nagyszülők részt vesznek mondjuk a vízi játékban, újraélik a gyermekkorukat. De nem csak ez hat fiatalítóan.

Tényleg megfiatalítja a nagyszülőket az unokákkal eltöltött közös élményfürdős program?

A kutatások szerint a kicsikkel való játék előcsalogatja a felnőttekből, az idősödőkből a gyermeki ént. Ami nem csak ellazít, hanem egyúttal örömérzetet is kivált. Nem mellesleg energikusabbá tesz. Mindezt az Amerikai Gyermekgyógyászati Akadémia által végzett kutatás összefoglalójában részletezik.

De ez csak az egyik ok, amiért nagyszülőként érdemes lehet élményfürdős programot szervezni az unokáknak.

A szakértők arra is rájöttek, hogy a nagyszülőket aktivitásra ösztönzi a közös program lehetősége. A nagypapák, a nagymamák általában felismerik, hogy csak akkor képesek közös élményeket megélni az unokákkal, ha fizikailag aktívak maradnak. Ami egyfajta motiváció arra, hogy fitten tartsák magukat. Erről már a University of Glasgow által közzétett tanulmányban számolnak be.

Persze a közös program nem csak fizikailag fiatalít meg. A pozitív hatások szellemi téren is számos pluszt nyújtanak. Mindamellett, hogy erősítik a kognitív funkciókat, az érzelmi hatás is számottevő. Ami ugyancsak fiatalít.

A közös játék általában mélyíti a kapcsolatot a nagyszülők és az unokák között. Minél több az együtt megélt élmény, annál közelebb kerülnek egymáshoz. És ez az, ami szellemi stimulációt nyújt, és egyfajta célt, értelmet ad az életnek.

Egyszóval: megfiatalít.

Az unokákkal töltött közös program természetesen nem csak fürdőzés lehet. Viszont az élmény-faktor talán a vizes programok esetében az egyik legnagyobb. Ráadásul a vízben a “súlytalanság érzése miatt” a nagyszülők is könnyebben maradnak aktívak… Ami megintcsak egy lényeges szempont.

Tegyél egy próbát, gyere el az unokáddal Sárvárra!

Itt mutatjuk, hogy milyen gyermekmedencék várnak a sárvári fürdőben. Ide kattintva pedig az aktuális belépő árakról tájékozódhatsz. 

További cikkek

Felhevült testtel ne ugorj a hideg vízbe! - Miért?

Felhevült testtel ne ugorj a hideg vízbe! - Miért?

Mielőtt teljesen elmerülnénk a vízben, adjunk 30 másodpercet a szervezetnek az akklimatizálódásra. Az első lépés: szép lassan vizezzük be a testünket, különösen a szív körüli területet. Mi...
Tovább
Nyáron valóban stresszesebbek vagyunk?

Nyáron valóban stresszesebbek vagyunk?

A hő növeli a kortizol - ez egy stresszhormon - szintet, ami feszültté tesz minket és emelheti a szorongó, pesszimista gondolatok mennyiségét. Ehhez jön még hozzá a nyárhoz kapcsolódó szezonális...

Tovább
Szaunázás nyáron - Csináljuk, vagy inkább hagyjuk?

Szaunázás nyáron - Csináljuk, vagy inkább hagyjuk?

A tapasztalt szaunázóknak nem kérdés. De mi a helyzet azokkal, akik ritkábban szaunáznak?

Tovább