Főoldal / Blog hírek / Tényleg létezik a nyaralós, kisimult arcbőr?

Tényleg létezik a nyaralós, kisimult arcbőr?


A jelenség létezik. Nyaralás alatt valóban megváltozik az arcbőrünk. De minek köszönhető ez?

Tényleg létezik a nyaralós, kisimult arcbőr?

Ahogy szokás fogalmazni, a pihenéstől kisimul az arcbőr. És ez nem csak egy mondás, a pihenés valóban hatással van a bőrre. A gondtalan napok viszonylag hamar megmutatkoznak. Ilyenkor a kisugárzásunk is megváltozik, az arc egyszerűen simább lesz. Talán még a ráncok is eltűnnek… 

Mi a pontos ok?

A pihenés alatt az idegrendszerünk és az endokrin rendszerünk is egyensúlyba kerülhet. Ennek a következménye, hogy kevésbé lesz zsíros az arcbőr, kevesebb lehet a pattanás. Illetve a gyulladások is csökkenhetnek. Mindamellett több kollagén termelődhet, ami feszesíti és rugalmasabbá teheti az arcbőrt.

Ezenkívül a pihenés alatt a szervezetünk jobban képes kezelni és lebontani a stresszhormonokat, mint például a kortizolt, aminek hosszú távon köztudottan bőrkárosító hatása lehet. Fontos továbbá megjegyezni: a pihenés javíthat a vérkeringés minőségén is, ami közvetve hozzájárul ahhoz, hogy a bőrhöz is több tápanyag jusson el.

A nyaralós arcbőr jelenség azonban nem csak a pihenésből fakad. A napfénynek is sokat köszönhetünk. A napsugarak hatására a bőrünk több melanint termel, ami enyhe barnaságot kölcsönöz neki, és általában egy egészségesebb, ragyogóbb megjelenést eredményez. Emellett a tengervíz, a gyógyvíz és a friss levegő is pozitív hatással lehet a bőr állapotára, mivel hidratálja és tisztítja azt.

Természetesen itt meg kell jegyezni, hogy eredményt csakis akkor várhatunk, ha a napvédelmet nem vesszük félvállról. A megfelelő napvédő krémek használata minden esetben legyen prioritás. 

Ebben ne kössünk kompromisszumot.

A nyaralós arcbőr tehát létezik. Ha a vakáció valóban a pihenésről szól, az nagy valószínűséggel az arcunkon is meglátszik. A feszültségmentes napok, az egészséges táplálkozás, a mozgás, a vidámság és a napfény mind-mind hozzájárul ahhoz, hogy kisimult legyen az arcunk.

További cikkek

Sárvári szállás félpanzióval - És még a fürdőbelépőért se kell pluszban fizetni

Sárvári szállás félpanzióval - És még a fürdőbelépőért se kell pluszban fizetni

Amikor wellness-szelni, nyaralni megyünk, általában félpanziós ellátást kérünk. Illetve olyan hotelt választunk, ahol a szállásdíj már tartalmazza a fürdőbelépőt. Sárvár szállás félpanzióval:...

Tovább
Fürdős élmények mellé kalandpark programok

Fürdős élmények mellé kalandpark programok

A sárvári fürdőhöz nem csak szálloda, kemping és apartman, hanem még egy erdei kalandpark is tartozik. A kötélpályákat a strand szomszédságában találod.

Tovább
Garantált vizes élmények Sárváron - Jó időben ott a strand, borús időben vár a beltéri csúszdás fürdő

Garantált vizes élmények Sárváron - Jó időben ott a strand, borús időben vár a beltéri csúszdás fürdő

Beltéri csúszdás fürdő: Menj biztosra, és válassz olyan helyszínt a nyaralásra, ahol nem kell az időjárás miatt aggódni! A sárvári fürdőben rossz idő esetén se kell lemondani a fürdőzős...

Tovább