Főoldal / Blog hírek / Kis pillanatok nagy hatásai - Tíz perc masszázs is csodákra képes

Kis pillanatok nagy hatásai - Tíz perc masszázs is csodákra képes


Tíz perc masszázs. Mire elég? Többre, mint gondolnánk. Például képes beindítani a szervezet PNS motorját. Mit jelent ez?

Kis pillanatok nagy hatásai - Tíz perc masszázs is csodákra képes

Ha a PNS, azaz a paraszimpatikus idegrendszer aktiválódik, elillan a feszültség. Bizony. Ilyenkor gyakorlatilag egy azonnali mentális regenerálódás indul el. Ráadásul ez a hatás nem csak pszichológiai szinten hoz eredményt, hanem fiziológiai vonatkozásban is sok-sok pluszra számíthatunk - közölte mindezt a sciencedaily.com.

Vagyis ha nehezen tudunk ellazulni, a masszázs segíthet beindítani a relax folyamatokat. És tíz perc is elég ehhez…

A kutatók egyébként azt is megfigyelték, hogy nem csak az intenzív masszázsok hoznak eredményt. Akár egy lágy, simogató kezelés is elindíthatja a lazító folyamatokat. Kétségtelen, hogy egy erőteljesebb masszázs hatásosabb lehet, de a PMS rendszer beindítására egy enyhébb kezelés is elegendő lehet.

Mondjuk egy pezsgőfürdőzés, egy olyan gyógyfürdőzés, amikor a víz hullámai simogatják a testünket. Nem nagy dolog, mégis jelentős segítség a mentális rendszerünknek az, ha ilyen módon is támogatjuk a regenerálódás megindításában.

Kis pillanatok nagy hatásai...

Szóval nem feltétlenül kell nagy dolgokra gondolni, ha lelki regenerálódásra van szükségünk. Ahhoz, hogy beinduljon a belső mentális regenerálódás, feltöltődés, egy-egy gyors gyógyfürdőzés, egy villámmasszázs is elegendő lehet.

Gondolj erre, ha legközelebb feszült időszakod lesz. Gyere el Sárvárra, és tedd meg nálunk az első lépést a kiegyensúlyozottság fel. Mutatjuk, milyen wellness szolgáltatásokkal várunk.

További cikkek

Gyerekbarát fürdő - Így válassz strandot a nyárra

Gyerekbarát fürdő - Így válassz strandot a nyárra

A nyári szünidő közeledtével sok család számára aktuális kérdés: hova érdemes menni fürdőzni a gyerekekkel? Honnan tudom, hogy egy fürdő tényleg gyerekbarát? Egyáltalán milyen strandot tekintünk...

Tovább
Lényegesebb, mint gondolnánk - Étkezés után ezért ne menjünk vízbe

Lényegesebb, mint gondolnánk - Étkezés után ezért ne menjünk vízbe

Étkezés után vízbe menni rendkívül rossz ötlet. Még a relax fürdőzés sem ajánlott, nem hogy a csúszdázás. Mi ennek az oka?

Tovább
Melegítsünk be a gyógyfürdőzés előtt!

Melegítsünk be a gyógyfürdőzés előtt!

Gyógyfürdőzés előtt bemelegíteni? Bizony, szükséges. De vajon miért?

Tovább