Főoldal / Blog hírek / Élményfürdő gyerekeknek - Az érzékek és a képességek fejlesztésére is kiváló a vízi kikapcsolódás

Élményfürdő gyerekeknek - Milyet válasszunk, milyen szempontokat vegyünk figyelembe?


A megfelelő élményfürdőt kiválasztani nem is olyan könnyű… Még felnőttként is sokféle elvárásunk van, hát még akkor, ha gyerekekkel mennénk strandolni. Ebben bejegyzésben azt nézzük meg, hogy a gyerekes szülőknek mit érdemes megnézni a választás előtt. Ha ezekre odafigyelsz, jól döntesz.
Élményfürdő gyerekeknek - Milyet válasszunk, milyen szempontokat vegyünk figyelembe?

Élményfürdő gyerekeknek: a biztonság

A legfontosabb dolog, amit meg kell nézni, hogy az adott élményfürdő fel van-e készülve a gyerekekre. Ha egy fürdő nem gyerekbarát: hiányozhatnak bizonyos gyerekesek számára fontos szolgáltatások. Illetve a gyermekek strandolásával kapcsolatos biztonság is gyengébb lehet.

De mitől lesz biztonságos egy gyermekbarát élményfürdő?

Egyrészt attól, hogy adott korosztályok számára alakították ki a medencéket. A kicsiknek ott a pancsoló, a nagyobbaknak pedig a gyermek strandmedence. Nagyon fontos, hogy a gyermekbarát élményfürdőkben a szülőkön kívül úszómester is figyeli a kicsik minden mozdulatát. Fontos szempont továbbá a víz minősége és az átlagon felüli higiénia megléte is. 

Aztán a biztonságon túl lényeges még, hogy elérhetők legyenek a korosztályoknak megfelelő vízi élményelemek is. És nem csak csúszdák, hanem olyan tematikus játékok is, amik a közös élményszerzést is lehetővé teszik. A gyermekbarát élményfürdőkben rendszerint vízi játszóterek is működnek. Általában a szabadban és a beltéri családi részlegekben egyaránt.

És ez utóbbi megint csak lényeges dolog. Hiszen megesik, hogy a kicsikkel inkább a beltérben pancsolnánk. Akár a túlzott napfény miatt, akár egy hirtelen jött hűvösebb léghullámnak köszönhetően. Jó, ha van választási lehetőség.

Fontos szempont az egyéb szolgáltatások megléte is. A gyermekbarát fürdőkben általában van gyermekfelügyelet. Ha szeretnénk, szakértőkre is bízhatjuk a kicsiket, amíg mi mondjuk egyet lazítunk a pezsgőfürdőben. De nem árt az se, ha található a medencék mellett mondjuk pelenkázó, melegedő, babakonyha és pihenőszoba. Ha ezek is rendelkezésre állnak, ide akár a legkisebbekkel is elindulhatunk fürdőzni.

De azért ne feledjük azt se, hogy a gyermekbarát élményfürdőknek azért a szülők igényeit is szem előtt kell tartani. Jó, ha a gyerekekkel együtt ők is kényelmesen érzik magukat. Van lehetőségük például úgy fürdőzni, hogy közben rálátnak a pancsolókra, a gyermekmedencékre. Vagy ha mondjuk amíg a kicsikre a szakképzett óvónők vigyáznak, addig tarthatnak egy kis énidőt. Mondjuk elmehetnek egy masszázsra vagy úszhatnak egy jót.

Végül: nézzük meg az ár-érték arányt. A gyermekbarát fürdőkben bizonyos kor alatt általában ingyenes a belépés. De a nagyobb gyermekek esetén is olcsóbb a jegy. Illetve többnyire kínálnak családi belépőket is. Ezek az esetek többségében kedvezőbbek, mintha külön-külön vásárolnánk meg a jegyet.

Szóval: biztonság, élményelemek és szülői kényelem. No, meg az ár. Ha ezek rendben vannak, ideális lehet a családnak a kiszemelt élményfürdő. 

A felsorolt szempontok alapján tekintsd át a sárvári fürdő kínálatát is. Ide kattintva a beltéri élményfürdőről informálódhatsz, itt a strand élményelemeiről lehet olvasni, itt pedig az árakat részletezzük.

További cikkek

Gyerekbarát fürdő - Így válassz strandot a nyárra

Gyerekbarát fürdő - Így válassz strandot a nyárra

A nyári szünidő közeledtével sok család számára aktuális kérdés: hova érdemes menni fürdőzni a gyerekekkel? Honnan tudom, hogy egy fürdő tényleg gyerekbarát? Egyáltalán milyen strandot tekintünk...

Tovább
Lényegesebb, mint gondolnánk - Étkezés után ezért ne menjünk vízbe

Lényegesebb, mint gondolnánk - Étkezés után ezért ne menjünk vízbe

Étkezés után vízbe menni rendkívül rossz ötlet. Még a relax fürdőzés sem ajánlott, nem hogy a csúszdázás. Mi ennek az oka?

Tovább
Melegítsünk be a gyógyfürdőzés előtt!

Melegítsünk be a gyógyfürdőzés előtt!

Gyógyfürdőzés előtt bemelegíteni? Bizony, szükséges. De vajon miért?

Tovább