Főoldal / Blog hírek / Fényvédelem a tavaszi wellness alatt - Kötelező teendő

Fényvédelem a tavaszi wellness alatt - Kötelező teendő


Ha napvédelem, akkor nyár - gondoljuk a legtöbben. Valójában azonban már tavasszal el kell kezdeni naptejet használni. Különösen akkor, ha wellness-szelni megyünk és kültéri gyógymedencében is fürdőzünk.
Fényvédelem a tavaszi wellness alatt - Kötelező teendő

A hosszú, hideg tél után ki ne vágyna a napfényre? Ez rendben van így, csak ügyeljünk a bőrvédelemre. Nyári napfény ugyanis nem szükséges ahhoz, hogy leégjünk. A tavaszi Nap sugarai is képesek bőrproblémákat előidézni. Főleg a téli hónapok után, amikor a bőr még nincs “edzésben”. Fontos tudni, hogy a Nap sugarainak erőssége független a levegő hőmérsékletétől. Vagyis attól még, hogy tavasz van, könnyen leéghetünk.

Az április végi UV-sugárzás körülbelül az augusztus végi értékeknek felel meg

Kétségtelen, hogy a kora tavaszi napfény erőssége alacsonyabb a nyárinál, de ez nem jelenti azt, hogy figyelmen kívül hagyhatjuk az UV-indexet. Egy napsütéses tavaszi napon elegendő 30-40 perc, és már le is égtünk. Így hát, amikor hosszabb időt tartózkodunk a szabadban, igencsak ajánlott a fényvédő használata. A kültéri gyógyvizes fürdőzés esetén pedig egyenesen kötelező. Már csak azért is, mert a víz visszaveri a napfényt, így a hatás még intenzívebb lehet. A szakértők szerint a tudatos napvédelemnek egész éves rutinnak kell lennie. Ez azt jelenti, hogy mindig vegyük figyelembe a napfény erősségét. Szükség esetén - ősszel, télen és tavasszal is - a szabadba indulás előtt 15-30 perccel kenjük be a bőrünket. Amennyiben vízben tartózkodunk - mondjuk wellness-szelnünk -, a fürdőzés után ismételjük meg a krémezést.

Végül még egy dolog: érdemes megfontolni, hogy az elmúlt év nyarán alkalmazott naptejet használjuk-e újra. Elvileg a fényvédők a gyártástól számítva három évig hatékonyak, de előfordul, hogy előbb elvesztik a védelmet nyújtó képességüket. Jobb ezért biztosra menni, és új krémmel elősegíteni a védelmet.

További cikkek

E-mail üzenetek nélkül teljesebb lehet a nyaralás - Hozd ki a legtöbbet a sárvári wellnessből!

E-mail üzenetek nélkül teljesebb lehet a nyaralás - Hozd ki a legtöbbet a sárvári wellnessből!

Az e-mail üzenetek ellenőrizgetése stresszel jár. A hétköznapokban és a nyaralás alatt is. Kevesen gondolnak rá, pedig azzal, hogy a vakáció alatt is olvasunk e-mailt, magasan tartjuk a stressz...
Tovább
Nyári gyógyfürdőzés tavasszal - Gondolj a bőrvédelemre!

Nyári gyógyfürdőzés tavasszal - Gondolj a bőrvédelemre!

A tavasszal érkező nyári idő remek dolog. Főleg azok számára, akik ebben az időszakban indulnak wellness-szelni. A jó idő lehetővé teszi, hogy ilyenkor is kültéren fürdőzzünk. Sokan azonban...
Tovább
Sárvári szállás félpanzióval és fürdőbelépővel

Sárvári szállás félpanzióval és fürdőbelépővel

Sárvári szállás félpanzióval. Miért keressük ezt az opciót? Illetve miért prioritás foglaláskor, hogy fürdőbelépőt is kapjunk a szoba mellé?
Tovább