Főoldal / Blog hírek / Lelassulni és semmit se tenni - Próbáld ki a gyógyógyfürdőben!

Lelassulni és semmit se tenni - Próbáld ki a gyógyógyfürdőben!


Valószínűleg nem véletlen a lassú turizmus népszerűsége. A pörgős hétköznapokban szükségünk van olyan szünetekre, amikor minden lelassulhat körülöttünk, és végre nem kell sietni. Részben ezért is választjuk olyan sokan a kikapcsolódás helyszínéül a gyógyfürdőket.

Lelassulni és semmit se tenni - Próbáld ki a gyógyógyfürdőben!

A gyógyfürdő medencéje egy olyan hely, ahol kénytelenek vagyunk lelassulni. A vízben nincs mobil, alapvetően a mozgás is lassabb, és a kellemes, hő általi ellazulás sem késztet minket arra, hogy különösebben aktívak legyünk.

A vízben nincs sietség, csak a jótékony semmittevés. Ilyenkor nem az élmények habzsolása kerül a középpontba, hanem a jóllét érzés mély megélése. Amire egészen nagy szükségünk van, hiszen ezt az élményt a hétköznapokban nem kapjuk meg. A pörgős mindennapok nem hagyják, hogy egy pillanatra is álmodozzunk. Állandóan célt kell adni a tetteknek és a gondolatoknak. A lassú turizmus nem erről szól. Gyógyfürdőzéskor egyáltalán nem elvárt a sietség, hagyni kell, hogy az elme elkalandozzon és megtapasztalja a jelent. Ilyenkor a kellemesen meleg víz simogatja a bőrünket, hallgatjuk a csobogást és élvezzük, hogy végre nincs semmi dolgunk. 

Egyébként a szakértők szerint az agynak naponta 20 perc olyan időre van szüksége, amikor nem csinálunk semmit. Ez nem hosszú idő, a legtöbbünknek mégsem sikerül kielégíteni ezt a szükségletet. Amint egy feladatot elvégeztünk, kezdjük is a következőt. Amit ráadásul azért teszünk, hogy előrébb jussunk, ugyanakkor az esetek többségében az erőfeszítés mégis a sikerek mérséklődéséhez vezet.  A szakértők szerint sokkal eredményesebbek lehetünk, ha az állandó rohanás helyett hagyunk időt a jótékony semmittevésre.

Ahogy a hozzáértők fogalmaznak: általában az értékes szünetekben találhatjuk meg a kulcsot a valódi potenciálunk felszabadításához.

Nézd meg, belőled mit hoz ki egy kiadós gyógyfürdős semmittevés! Gyere el Sárvárra, merülj el a gyógyvízben és ne csinálj semmit. Csak add át magadat az ellazulás érzésnek és hagyd, hogy az agyad álmodozzon, és a mindennapi pörgéstől eltávolodva regenerálja magát.

Klikk ide és térképezd fel, milyen medencék várnak a sárvári gyógyfürdőben.

További cikkek

E-mail üzenetek nélkül teljesebb lehet a nyaralás - Hozd ki a legtöbbet a sárvári wellnessből!

E-mail üzenetek nélkül teljesebb lehet a nyaralás - Hozd ki a legtöbbet a sárvári wellnessből!

Az e-mail üzenetek ellenőrizgetése stresszel jár. A hétköznapokban és a nyaralás alatt is. Kevesen gondolnak rá, pedig azzal, hogy a vakáció alatt is olvasunk e-mailt, magasan tartjuk a stressz...
Tovább
Nyári gyógyfürdőzés tavasszal - Gondolj a bőrvédelemre!

Nyári gyógyfürdőzés tavasszal - Gondolj a bőrvédelemre!

A tavasszal érkező nyári idő remek dolog. Főleg azok számára, akik ebben az időszakban indulnak wellness-szelni. A jó idő lehetővé teszi, hogy ilyenkor is kültéren fürdőzzünk. Sokan azonban...
Tovább
Sárvári szállás félpanzióval és fürdőbelépővel

Sárvári szállás félpanzióval és fürdőbelépővel

Sárvári szállás félpanzióval. Miért keressük ezt az opciót? Illetve miért prioritás foglaláskor, hogy fürdőbelépőt is kapjunk a szoba mellé?
Tovább