Főoldal / Blog hírek / Vegyél néhány nagy levegőt! - Gyógyfürdőzéskor ezt is érdemes megtenni

Vegyél néhány nagy levegőt! - Gyógyfürdőzéskor ezt is érdemes megtenni


Amikor a termálvíz gyógyhatásáról beszélünk, általában csak önmagáról a vízről esik szó. Pedig a víz felett képződő gőznek is vannak jótékony hatásai. Nem is kevés. Az ásványi anyagokban, nyomelemekben gazdag gyógyvíz belégzésével jelentősen fokozható a gyógyfürdő hatás. Mit értünk ez alatt?

Vegyél néhány nagy levegőt! - Gyógyfürdőzéskor ezt is érdemes megtenni

A gyógyvíz gőze például enyhítheti a légúti panaszokat. Hozzájárulhat ahhoz, hogy enyhüljön az esetleges torokfájás, az orrfolyás, az orrdugulás. Ez ősszel különösen hasznos lehet. Illetve akkor, amikor erősödnek az allergiás tünetek. De nem feltétlenül szükséges légúti panasz ahhoz, hogy érezhető legyen a gyógyvíz gőzének a hatása. A meleg gőz mindentől függetlenül javítja a légzés hatékonyságát. Azáltal, hogy ellazítja a légutak izomzatát, mélyebb levegőket tudunk. Ami közvetve hatással van az ellazulásra. A hatékony légzés ugyanis komoly segítség a stresszoldásban…

Végül ne feledjük a gyulladáscsökkentő tulajdonságot se. A gyógyvíz gőzében lévő összetevők - különösen a só - képesek a légúti gyulladások enyhítésére. Ezt megintcsak érdemes tudatosítani és az őszi időszakban számolni vele.

Persze azt is hozzá kell tenni, hogy egyes betegségek esetén ellenjavallt is lehet a gyógyvizes fürdőzés és a gőz belégzése. Így, ha egészségügyi panasszal küzdesz, esetleg krónikus légúti problémáid vannak, a terápia előtt mindenképpen konzultálj az orvosoddal.

Egyébként pedig itt olvashatsz még többet a sárvári termálvíz gyógyító tulajdonságairól.

További cikkek

Gyerekbarát fürdő - Így válassz strandot a nyárra

Gyerekbarát fürdő - Így válassz strandot a nyárra

A nyári szünidő közeledtével sok család számára aktuális kérdés: hova érdemes menni fürdőzni a gyerekekkel? Honnan tudom, hogy egy fürdő tényleg gyerekbarát? Egyáltalán milyen strandot tekintünk...

Tovább
Lényegesebb, mint gondolnánk - Étkezés után ezért ne menjünk vízbe

Lényegesebb, mint gondolnánk - Étkezés után ezért ne menjünk vízbe

Étkezés után vízbe menni rendkívül rossz ötlet. Még a relax fürdőzés sem ajánlott, nem hogy a csúszdázás. Mi ennek az oka?

Tovább
Melegítsünk be a gyógyfürdőzés előtt!

Melegítsünk be a gyógyfürdőzés előtt!

Gyógyfürdőzés előtt bemelegíteni? Bizony, szükséges. De vajon miért?

Tovább