Főoldal / Blog hírek / Vegyél néhány nagy levegőt! - Gyógyfürdőzéskor ezt is érdemes megtenni

Vegyél néhány nagy levegőt! - Gyógyfürdőzéskor ezt is érdemes megtenni


Amikor a termálvíz gyógyhatásáról beszélünk, általában csak önmagáról a vízről esik szó. Pedig a víz felett képződő gőznek is vannak jótékony hatásai. Nem is kevés. Az ásványi anyagokban, nyomelemekben gazdag gyógyvíz belégzésével jelentősen fokozható a gyógyfürdő hatás. Mit értünk ez alatt?

Vegyél néhány nagy levegőt! - Gyógyfürdőzéskor ezt is érdemes megtenni

A gyógyvíz gőze például enyhítheti a légúti panaszokat. Hozzájárulhat ahhoz, hogy enyhüljön az esetleges torokfájás, az orrfolyás, az orrdugulás. Ez ősszel különösen hasznos lehet. Illetve akkor, amikor erősödnek az allergiás tünetek. De nem feltétlenül szükséges légúti panasz ahhoz, hogy érezhető legyen a gyógyvíz gőzének a hatása. A meleg gőz mindentől függetlenül javítja a légzés hatékonyságát. Azáltal, hogy ellazítja a légutak izomzatát, mélyebb levegőket tudunk. Ami közvetve hatással van az ellazulásra. A hatékony légzés ugyanis komoly segítség a stresszoldásban…

Végül ne feledjük a gyulladáscsökkentő tulajdonságot se. A gyógyvíz gőzében lévő összetevők - különösen a só - képesek a légúti gyulladások enyhítésére. Ezt megintcsak érdemes tudatosítani és az őszi időszakban számolni vele.

Persze azt is hozzá kell tenni, hogy egyes betegségek esetén ellenjavallt is lehet a gyógyvizes fürdőzés és a gőz belégzése. Így, ha egészségügyi panasszal küzdesz, esetleg krónikus légúti problémáid vannak, a terápia előtt mindenképpen konzultálj az orvosoddal.

Egyébként pedig itt olvashatsz még többet a sárvári termálvíz gyógyító tulajdonságairól.

További cikkek

Családi wellness hétvége olcsón - Sárvár

Családi wellness hétvége olcsón - Sárvár

Hogyan hozható ki a családi wellness hétvége olcsón? Mutatunk néhány tippet, amivel jelentősen csökkenthetők az árak.

Tovább
Az ülőmunkát végző egyre gyakrabban regenerálódnak masszázs segítségével

Az ülőmunkát végző egyre gyakrabban regenerálódnak masszázs segítségével

Azok, akik ülőmunkát végeznek, általában stresszesebbek. Ennek következményeként gyakrabban mennek wellness-szelni és kérnek masszázst.

Tovább
Tíz perc szauna, tíz perc pihenő

Tíz perc szauna, tíz perc pihenő

Szaunázás során a bőr hőmérséklete percek alatt 40 fokra emelkedik, aminek következtében nagyjából fél liter izzadságot adunk le. A pulzusszám 30 százalékkal növekszik, ami lehetővé teszi a szív...

Tovább