Főoldal / Blog hírek / Van olyan, hogy túl sok strandolás? - Mennyi időt tölthetnek a gyerekek a strandfürdő medencéiben?

Van olyan, hogy túl sok strandolás? - Mennyi időt tölthetnek a gyerekek a strandfürdő medencéiben?


Ha nyári vakációról van szó, a strandfürdős kikapcsolódás fix programnak tekinthető. A gyerekek különösen kedvelik a vízben való pancsolást, az úszást és a vízi játékokat. Ez azonban nem jelenti azt, hogy korlátlanul lehet lubickolni. Fontos figyelni a vízben eltöltött időre.

Van olyan, hogy túl sok strandolás? - Mennyi időt tölthetnek a gyerekek a strandfürdő medencéiben?

Mennyi időt tölthetnek a gyerekek a strandfürdő medencéiben?

Elméletben 1 óra még nem számít soknak. Vagyis ennyi idő alatt a hagyományos strandfürdő vize nem károsítja a bőrt és az egészséget. Azonban ez csak irányadó információ. A valós idő nagyban függ az adott körülményektől. Számít, hogy mennyi idős a gyermek. Tud-e úszni vagy sem. Árnyékos a strandfürdő medencéje vagy folyamatosan süti a Nap. Vagy, hogy gyógyvízről van szó vagy hagyományos csapvízről. 

A szakértők szerint még jól úszó gyermekek esetében, optimális körülmények között is érdemes az 1 órás strandidőt 20 perces fürdőzésekre felosztani. A szüneteknek nem kell feltétlenül hosszúnak lenni. Egy kis pihenés, egy kis hidratálás után újra menetnek a gyerekek a strandfürdő medencéjébe.

A szünettel megelőzhető a kimerültség és a napégés. A hosszabb pihenőt elegendő lehet a 1 óra elteltével beiktatni.

Természetesen gyengébb fizikai kondícióval rendelkező gyerekek esetén a strandfürdő medencéjében eltölthető idő csökkenhet. Nekik gyakrabban lehet szükségük hosszabb pihenőre.

Nagyon fontos, hogy a szülők figyeljék a gyermeket, és ha fáradtnak tűnik, akkor iktassanak be azonnali pihenést. De akkor is mérsékeljük a fürdőzős időt, ha nagyon meleg van. Illetve a késő délelőtti, kora délutáni órákban csakis árnyékban engedjük a strandolást. És a naptej alkalmazását semmi esetre se mellőzzük. Természetesen lehetőleg vízálló krémet használjunk.

Strandfürdő és gyógyvíz

Szükséges azt is figyelembe venni, hogy magas ásványi anyag tartalmú gyógyvíz, meleg termálvíz esetén is csökkenhet az ajánlott strandolási idő. Például 3 éves kor alatt egyáltalán nem javasolt a gyógyvizes fürdőzés. Illetve 14 évnél fiatalabbak esetén a 34 foknál melegebb vizet is kerülni kell. Számukra egyébként legfeljebb 15-20 perc a javasolt időtartam.

A biztonság az elsődleges

A fentiek természetesen csak általános iránymutatások. A szülőknek vagy a biztonságért felelős felnőtteknek mindig figyelemmel kell lenniük a gyermekekre, és alkalmazkodniuk kell az adott helyzethez és körülményekhez. A biztonság mindig az elsődleges szempont, és ha bármilyen aggályuk vagy kétségük merül fel, inkább kérjünk helyi segítséget. Illetve csökkentsük a fürdőzési időt. Inkább többször kevesebbet strandoljanak a kicsik, mint egyszerre hosszú időt.

Szóval a legfontosabb: legyünk mértékletesek és legyen az elsődleges a biztonság.

Ez tudatosítsd, ha legközelebb strandfürdőbe mész, és így mindenki számára élmény lesz a strandolás.

Kíváncsi vagy, hogy a sárvári fürdőben milyen strandfürdő vár? Ide kattintva sok-sok információt olvashatsz. Például azt is, hogy milyen csúszdák találhatók a kültéri egységben.

További cikkek

Sárvári szállás félpanzióval - És még a fürdőbelépőért se kell pluszban fizetni

Sárvári szállás félpanzióval - És még a fürdőbelépőért se kell pluszban fizetni

Amikor wellness-szelni, nyaralni megyünk, általában félpanziós ellátást kérünk. Illetve olyan hotelt választunk, ahol a szállásdíj már tartalmazza a fürdőbelépőt. Sárvár szállás félpanzióval:...

Tovább
Fürdős élmények mellé kalandpark programok

Fürdős élmények mellé kalandpark programok

A sárvári fürdőhöz nem csak szálloda, kemping és apartman, hanem még egy erdei kalandpark is tartozik. A kötélpályákat a strand szomszédságában találod.

Tovább
Garantált vizes élmények Sárváron - Jó időben ott a strand, borús időben vár a beltéri csúszdás fürdő

Garantált vizes élmények Sárváron - Jó időben ott a strand, borús időben vár a beltéri csúszdás fürdő

Beltéri csúszdás fürdő: Menj biztosra, és válassz olyan helyszínt a nyaralásra, ahol nem kell az időjárás miatt aggódni! A sárvári fürdőben rossz idő esetén se kell lemondani a fürdőzős...

Tovább