Főoldal / Blog hírek / A gyógyvíz színterápiás hatása

A gyógyvíz színterápiás hatása


A gyógyvíz színe is pozitív hatással van az elmére. A kékes, zöldes árnyalat egyebek mellett a hangulatot is képes javítani.

A gyógyvíz színterápiás hatása

A kéket gyakran tekintjük spirituális színnek. Jellemzően azért, mert az ég kékjéhez a mennyországot társítjuk. Másrészt a torokcsakrát, a testünk energiaközpontját is a kék szín képviseli. Ugyanakkor a kék békét, nyugalmat és megbízhatóságot sugároz, illetve az egészséget és a gyógyulást is szimbolizálja. De a kék szín kifejezhet együttérzést és őszinteséget is. Ami ugyancsak pozitívan hat ránk.

De mi a helyzet a zöldes árnyalatokkal?

A gyógyvíz ugyebár a kék mellett zöldes árnyalatokat is tartalmaz. Így ha a fürdőzéshez kapcsolódó színpszichológiát nézzük, a zölddel is foglalkozni kell.

A zöld szín pihentet, enyhíti a stresszt és segít a gyógyulásban. A zöld megnyugtat, segít harmonizálni a mentális egyensúlyt. A zöld egészséget közvetít. Egyfajta életerőt és frissességet ad. Evolúciós oldalról vizsgálva: a korai emberek tudták, hogy a zöld táplálékot, vizet és menedéket jelent. Ez az “emlék” mélyen gyökerezik az agyunkban. Aztán ott az újjászületés. A zöld szín jelképezi a természet megújulását is. Továbbá ökológiailag is előnyösnek tekintjük a zöld dolgokat. A zöld ugyanakkor pihentet, motivál, nem véletlenül gyakran társítjuk a sikerességgel, a kreativitással és az optimizmussal.

Végül ne feledjük a szabadságra való asszociációt se! Ami szintén meghatározó “élménynek” tekinthető.

Mindezek alapján nagyon úgy tűnik, a gyógyvízben való elmerülés a színpszichológia szempontjából is igencsak hasznos. Azzal, hogy a medencében üldögélve belefeledkezünk a gyógyvíz zöldes, kékes színébe, valószínűleg sokat hozzáteszünk a mentális jólléthez.

Tegyél egy próbát! Gyere, lazíts Sárváron! Kattints ide és térképezd fel, hogy milyen medencékkel várunk a gyógyfürdő egységben.

További cikkek

Sárvári szállás félpanzióval - És még a fürdőbelépőért se kell pluszban fizetni

Sárvári szállás félpanzióval - És még a fürdőbelépőért se kell pluszban fizetni

Amikor wellness-szelni, nyaralni megyünk, általában félpanziós ellátást kérünk. Illetve olyan hotelt választunk, ahol a szállásdíj már tartalmazza a fürdőbelépőt. Sárvár szállás félpanzióval:...

Tovább
Fürdős élmények mellé kalandpark programok

Fürdős élmények mellé kalandpark programok

A sárvári fürdőhöz nem csak szálloda, kemping és apartman, hanem még egy erdei kalandpark is tartozik. A kötélpályákat a strand szomszédságában találod.

Tovább
Garantált vizes élmények Sárváron - Jó időben ott a strand, borús időben vár a beltéri csúszdás fürdő

Garantált vizes élmények Sárváron - Jó időben ott a strand, borús időben vár a beltéri csúszdás fürdő

Beltéri csúszdás fürdő: Menj biztosra, és válassz olyan helyszínt a nyaralásra, ahol nem kell az időjárás miatt aggódni! A sárvári fürdőben rossz idő esetén se kell lemondani a fürdőzős...

Tovább