Főoldal / Blog hírek / A hétvégi wellness ereje - A szombatnak és a vasárnapnak a kikapcsolódásról kellene szólnia

A hétvégi wellness ereje - A szombatnak és a vasárnapnak a kikapcsolódásról kellene szólnia


Az 1900-as évek elején nem véletlenül találták ki a hétvége fogalmát. Anno a cél az volt, hogy a hétfőtől péntekig tartó munka után legyen lehetősége a dolgozónak regenerálódni. Manapság viszont ezt már egyáltalán nem vesszük szigorúan. A hétvégéken szinte ugyanúgy aktívak vagyunk, mint a hét bármely más napján. És nem csak szombaton, hiszen lassan már a vasárnap se szent - ahogy szoktak fogalmazni. A vallási iránymutatások háttérbe szorításával a hétvégi feltöltődés lehetősége is halványulni látszik. Se vallásilag, se szimbolikusan nem tartjuk a hétvégét. Nem csak a testi wellness hiányzik, hanem a lélek se töltődik.

A hétvégi wellness ereje - A szombatnak és a vasárnapnak a kikapcsolódásról kellene szólnia

Pedig szükség lenne rá. Egyszerűen így vagyunk kitalálva.

A munkát szombaton és vasárnap is folytatjuk, amivel sok-sok plusz stresszort adunk hozzá az életünkhöz. Ráadásul a hétvégi munkának sokszor nincs jelentős eredménye. A befektetett energiához képest általában kisebb a megtérülés.

Sokkal termelékenyebbek lennénk, ha inkább pihennénk, és energiával telve kezdenénk bele az új hétbe. Ezt természetesen kutatási eredmények és alátámasztják.

De nézzük meg kicsit más szemszögből a hétvégi pihenés, a hétvégi wellness elmaradásának a következményeit.

A szakértők megfigyelték, hogy a hétvégi relax elmaradása miatti teljesítmény csökkenés a hétköznapi munkavégzés minőségének romlásával korrelál. Ami egyfajta spirál, ugyanis a hétvégén azért dolgozunk, hogy a teljesítmény csökkenés miatti eredmény kiesést a plusz munkanapokkal behozzuk. Ezek alapján be kell látni, hogy hétvégi pihenés nélkül aligha lesz munkahelyi eredmény. És még a családi kapcsolatok is romlanak. Ráadásul az egyéb teendőkkel se tudunk elegendő időt tölteni. Azzal tehát, hogy legyintünk a hétvégi munkavégzésre és nem áldozunk a hétvégi wellnessre, komoly károkat okozunk. Nagy valószínűséggel sokkal eredményesebbek lennénk, ha inkább a pihenést választanánk a munka helyett.

Erre szokták mondani, hogy “Élj okosan!”.

Ha áldozol a fókuszált hétvégi pihenésre - a testi és a lelki wellnessre egyaránt -, javulni fog az erőnlét és a mentális teljesítmény is. 

Próbáld ki te is és lépj ki a negatív spirálból! Legyen a hétvége valóban hétvége. Legyen olyan, pihenéssel teli időszak a szombat és a vasárnap, mint amilyet anno, a 20. század elején elgondoltak.

Mit szólnál mondjuk egy sárvári hétvégi wellnesshez? Ha tetszik az ötlet, klikk ide és mutatjuk, hogy mennyi attrakció vár a fürdőben.

További cikkek

Olcsó wellness hétvége - Hogyan csökkenthetők az árak, ha ősszel utaznánk?

Olcsó wellness hétvége - Hogyan csökkenthetők az árak, ha ősszel utaznánk?

Hogyan lehet olcsó a wellness hétvége? Mutatjuk, hogy miként csökkentheted az árakat, ha Sárvárra jönnél őszi kikapcsolódásra.

Tovább
Ne csak a fürdőzésről szóljon a wellness hétvége! - Kérjünk masszázst is!

Ne csak a fürdőzésről szóljon a wellness hétvége! - Kérjünk masszázst is!

A wellness hétvége alatt masszázst is kérjünk. Miért?
Tovább
Miért gyakoribbak az idősödőknél ősszel az ízületi problémákkal összefüggő panaszok?

Miért gyakoribbak az idősödőknél ősszel az ízületi problémákkal összefüggő panaszok?

A hidegebb idő beköszöntével sokaknál megjelennek az ízületi problémákhoz kapcsolódó panaszok, különösen az idősebb korosztályban. Ennek hátterében számos tudományosan is alátámasztott ok áll,...

Tovább