Főoldal / Blog hírek / Miért megyünk wellness-szelni?

Miért megyünk wellness-szelni?


A wellness-szelés elsődleges célja, hogy elszakadjunk a hétköznapi stressztől. Alapvetően a munka elől menekülünk, de van egyéb, a stresszel összefüggő ok is.
Miért megyünk wellness-szelni?

Az emberek többsége, nagyjából 60 százaléka azért utazik el, hogy kis időre megszabaduljon a munkahelyi nyomástól. Ezenkívül azonban van más, stresszt okozó faktor is, ami elől szívesen meglógnánk.

Például a számlák. A stresszel összefüggő utazási motivációnak nagyjából 49 százaléka kapcsolódik a pénzügyekhez.

Ezt követi a sorban a házas életben megélt feszültség.

Bizony, az idézett kutatás során a választ adók körülbelül egyharmada gondolja azt, hogy a wellness segíthet a párkapcsolati stressz kezelésében. És nagyjából ugyanennyien vélik úgy, hogy a gyereknevelés kiváltotta feszültség kipihenésére is ideális lehet egy kis wellness. Míg 28 százalék a mindennapi politikai és egyéb hírektől szeretne egy kis szünetet.

A felmérés ugyan amerikaiak megkérdezésével zajlott, de talán idehaza se tér el nagyon a stresszhez köthető motivációs toplista…

És ami még kiderült a felmérésből: az utazástól természetesen nem csak azt várjuk, hogy enyhüljön a hétköznapi feszültség. Erőteljes cél még, hogy új helyeket fedezzünk fel, emlékeket gyűjtsünk, pihenjünk és erősítsük a családi, baráti kapcsolatokat.

Összességében tehát a wellness alapvetően egy olyan villám-szünet, amikor nincs feszültség és valamelyest helyreáll a hétköznapok során megbillen lelki egyensúly. Ilyenkor feltöltődünk, és egy “resetelés” után újult erővel térünk vissza a feladatokkal teli mindennapokba.

Te is így látod?

Ha szükségesnek találod, tarts szünetet. Gyere Sárvárra, és engedd el egy kis időre a gondokat. Gyógyfürdőzz, kérj masszázst, szaunázz - élvezd ki maximálisan a hatékony semmittevés minden előnyét.

Várunk!

További cikkek

Családi wellness hétvége olcsón - Sárvár

Családi wellness hétvége olcsón - Sárvár

Hogyan hozható ki a családi wellness hétvége olcsón? Mutatunk néhány tippet, amivel jelentősen csökkenthetők az árak.

Tovább
Az ülőmunkát végző egyre gyakrabban regenerálódnak masszázs segítségével

Az ülőmunkát végző egyre gyakrabban regenerálódnak masszázs segítségével

Azok, akik ülőmunkát végeznek, általában stresszesebbek. Ennek következményeként gyakrabban mennek wellness-szelni és kérnek masszázst.

Tovább
Tíz perc szauna, tíz perc pihenő

Tíz perc szauna, tíz perc pihenő

Szaunázás során a bőr hőmérséklete percek alatt 40 fokra emelkedik, aminek következtében nagyjából fél liter izzadságot adunk le. A pulzusszám 30 százalékkal növekszik, ami lehetővé teszi a szív...

Tovább