Főoldal / Blog hírek / Miért nehéz az embereknek vakációzni?

Miért nehéz az embereknek vakációzni?


Egy olyan társadalomban, ahol a termelékenység gyakran előrébb való, mint a jólét, a vakációkat hajlamosak vagyunk feleslegesnek vagy időpazarlásnak tekinteni. Megdöbbentő, de öt munkavállalóból egy nem vesz ki szabadságot „munkabűntudat” miatt, attól tartva, hogy lemaradnak vagy csalódást okoznak a kollégáiknak.

Miért nehéz az embereknek vakációzni?

A vakációk időpazarlásként való felfogása elrabolja tőlünk az élmények élvezetéből adódó rengeteg pluszt.

A kutatások világosan kimutatták, hogy vakációzni nemcsak hogy nem pazarlás az időnkből, hanem kifejezett hozzájárulás a mentális és fizikai egészségünk javulásához. Emeli a munkahelyi teljesítményt és a kreativitást, valamint erősíti a társas kapcsolatokat. Végső soron azok, akik vakációznak, boldogabbak és elégedettebbek az életükkel.

És ehhez nem is feltétlenül szükséges hosszú szabadság.

Ahhoz, hogy élvezhessük ezeket az előnyöket, a vakációknak nem kell hosszúaknak vagy drágáknak lenniük. Több tanulmány is kimutatta, hogy azok, akik vakációként tekintenek a hétvégére, boldogabbak és elégedettebbek voltak, amikor hétfőn visszatértek a munkájukhoz.

Szóval…

Ne hagyd, hogy a munkabűntudat vagy a társadalmi elvárások elvegyék a pihenés élvezetét. Adj magadnak engedélyt arra, hogy megállj, feltöltődj és élvezd a pillanatot. Egy hétvégi kiruccanás, néhány nap mondjuk Sárváron, csodákat tehet a testi és a lelki egyensúlyoddal. 

Foglalj szállást a sárvári fürdő saját hoteljében, a VitalMed szállodában! A korlátlan fürdőzés a csomag része! Tudj meg többet! Részletek itt.

További cikkek

Felhevült testtel ne ugorj a hideg vízbe! - Miért?

Felhevült testtel ne ugorj a hideg vízbe! - Miért?

Mielőtt teljesen elmerülnénk a vízben, adjunk 30 másodpercet a szervezetnek az akklimatizálódásra. Az első lépés: szép lassan vizezzük be a testünket, különösen a szív körüli területet. Mi...
Tovább
Nyáron valóban stresszesebbek vagyunk?

Nyáron valóban stresszesebbek vagyunk?

A hő növeli a kortizol - ez egy stresszhormon - szintet, ami feszültté tesz minket és emelheti a szorongó, pesszimista gondolatok mennyiségét. Ehhez jön még hozzá a nyárhoz kapcsolódó szezonális...

Tovább
Szaunázás nyáron - Csináljuk, vagy inkább hagyjuk?

Szaunázás nyáron - Csináljuk, vagy inkább hagyjuk?

A tapasztalt szaunázóknak nem kérdés. De mi a helyzet azokkal, akik ritkábban szaunáznak?

Tovább