Főoldal / Blog hírek / A termálvíz jótékony melegsége az érzelmi jólét kulcsa

A termálvíz jótékony melegsége az érzelmi jólét kulcsa


A termálvíz melegsége nagyban hozzájárul a jóllét érzés kialakulásához. A kutatások szerint a hő hatására bizonyos érzéseink változni képesek. Melyek ezek?

A termálvíz jótékony melegsége az érzelmi jólét kulcsa

Ha a nyugalomra gondoltál, jól tippeltél. A termálvíz melegsége valóban hatással van az ilyen jellegű érzelmekre. Ennek az oka, hogy a hőmérséklet emelkedésével csökken a paraszimpatikus idegrendszer aktivitása, aminek következménye, hogy ellazulunk és elillan a feszültség.

Ráadásul a meleg vízben általában komplexebben látjuk a dolgokat, így a fürdőzés segíthet jobb döntéseket hozni. Illetve ilyenkor képesek vagyunk meglátni a jó dolgokat is, ami hatással van a szubjektív elégedettség érzésére.

Egy japán kutatás szerint azok az egyének, akik rendszeresen járnak termálfürdőbe, általában nagyobb elégedettségi szinttel rendelkeznek. Aminek hatása, hogy a mentális egészségük is kielégítőbb, mint azoknak, akik nem fürdőznek rendszeresen.

Aztán ott az általános hangulat és a boldogságérzet biológiája. Fontos megemlíteni, hogy a termálvízben enyhül az izomfeszülés, ami nem csak fizikai jóllétet generál. Az ellazulás következtében endorfin termelődik a szervezetben. Ennek eredményeként pedig egyfajta kellemesen szabad, könnyed érzés kerít minket a hatalmába. Ami ugyan pillanatnyi hatás, de a komplex élmény mélyebben beágyazódik. Ennek pedig hosszú távon is számos pozitív következménye lehet.

Végül ne feledjük az elfogadás és a hála érzését se. A meleg vízben - az ellazulásnak köszönhetően - sokkal pozitívabban látjuk a dolgokat. Ez segít eloszlatni az alaptalan aggodalmat és optimistán látni a velünk történteket. Ennek következménye a hála érzése. Amiről ugyebár a szakértők úgy tartják, hogy a jóllét érzés egyik meghatározó, igencsak hangsúlyos eleme.

A termálvíz melegsége tehát sokkal többet nyújt, mint egy szimpla lazítás. Azok, akik rendszeresen gyógyfürdőznek, az érzelmeik tekintetében is kiegyensúlyozottabbak lehetnek.

Így hát ha van rá lehetőséged, tedd rendszeressé te is a gyógyfürdőzést. A testi előnyök mellett valószínűleg a lelki hatást is hamar megtapasztalod.

Várunk a sárvári fürdőben!

További cikkek

Sárvári szállás félpanzióval - És még a fürdőbelépőért se kell pluszban fizetni

Sárvári szállás félpanzióval - És még a fürdőbelépőért se kell pluszban fizetni

Amikor wellness-szelni, nyaralni megyünk, általában félpanziós ellátást kérünk. Illetve olyan hotelt választunk, ahol a szállásdíj már tartalmazza a fürdőbelépőt. Sárvár szállás félpanzióval:...

Tovább
Fürdős élmények mellé kalandpark programok

Fürdős élmények mellé kalandpark programok

A sárvári fürdőhöz nem csak szálloda, kemping és apartman, hanem még egy erdei kalandpark is tartozik. A kötélpályákat a strand szomszédságában találod.

Tovább
Garantált vizes élmények Sárváron - Jó időben ott a strand, borús időben vár a beltéri csúszdás fürdő

Garantált vizes élmények Sárváron - Jó időben ott a strand, borús időben vár a beltéri csúszdás fürdő

Beltéri csúszdás fürdő: Menj biztosra, és válassz olyan helyszínt a nyaralásra, ahol nem kell az időjárás miatt aggódni! A sárvári fürdőben rossz idő esetén se kell lemondani a fürdőzős...

Tovább