Főoldal / Blog hírek / A termálvízben sokkal hatékonyabban nyújthatók a feszült izmok?

A termálvízben sokkal hatékonyabban nyújthatók a feszült izmok?


A forró vízben végzett nyújtó gyakorlatokkal jelentősen javítható az izomzat rugalmasságát. Azzal, hogy a hőnek köszönhetően a mozgásszervekhez több vér áramlik, a mozgástartomány is növekszik. Azaz, ha a termálfürdőzéskor nyújtó gyakorlatokat is végzünk, igencsak sokat teszünk az izomzat egészségéért.

A termálvízben sokkal hatékonyabban nyújthatók a feszült izmok?

Ami a fiatalabbak esetében is érdekes, de talán az idősödő korosztály számára még inkább fontos ezt tudatosítani. Nekik ugyanis sokkal felelősebben kell hozzáállni az izom egészségének fenntartásához. A kor előrehaladtával napról napra több időt kell szánni az aktivitás megőrzését elősegítő gyakorlatokra. Ellenkező esetben előfordulhat, hogy az izomerő, az ízületi rugalmasság csökken, ami egyfajta dominó hatást indíthat el. Ha nincs aktivitás, a mozgáshiány következtében testileg és mentálisan is könnyen leépülhet a szervezet. Ezt érdemes megelőzni és rendszeressé tenni a gyógyfürdőzést. Illetve a gyógyfürdőzés közben elvégezni a különféle nyújtó, izomregeneráló gyakorlatokat.

Természetesen betegség, gyulladásos panaszok esetén a termálvizes tornával kapcsolatban mindenképpen kérjünk szakorvosi állásfoglalást.

Egyébként fontos azt is tudni, hogy a meleg vízben való mozgás nem csak a hő miatt lehet hatékony, hanem a közeg alaptulajdonságai miatt is. Azaz: a vízben sokkal könnyebbnek érezzük magunkat, az izmokra, ízületekre nem nehezedik akkora nyomás, mint a medencén kívül. Ráadásul az ellenállásnak hála, a gyakorlatok elvégzése jobban erősít, mintha hasonló szárazföldi edzést végeznénk.

Úgyhogy ha legközelebb gyógyfürdőzni mész, a relaxálás mellett az aktív vízi edzést se feledd. Ha így tennél, Sárváron akár csoportos tornán is részt vehetsz. De természetesen egyéni edzésre is adott a lehetőség. Ne hagyd ki, tedd a mindennapok részévé gyógyfürdős programot!

Fürdőzz Sárváron - nyugdíjasként akár kedvezményesen.

További cikkek

Családi wellness hétvége olcsón - Sárvár

Családi wellness hétvége olcsón - Sárvár

Hogyan hozható ki a családi wellness hétvége olcsón? Mutatunk néhány tippet, amivel jelentősen csökkenthetők az árak.

Tovább
Az ülőmunkát végző egyre gyakrabban regenerálódnak masszázs segítségével

Az ülőmunkát végző egyre gyakrabban regenerálódnak masszázs segítségével

Azok, akik ülőmunkát végeznek, általában stresszesebbek. Ennek következményeként gyakrabban mennek wellness-szelni és kérnek masszázst.

Tovább
Tíz perc szauna, tíz perc pihenő

Tíz perc szauna, tíz perc pihenő

Szaunázás során a bőr hőmérséklete percek alatt 40 fokra emelkedik, aminek következtében nagyjából fél liter izzadságot adunk le. A pulzusszám 30 százalékkal növekszik, ami lehetővé teszi a szív...

Tovább