Főoldal / Blog hírek / Miért olyan extra élmény egy szauna szeánsz program?

Miért olyan extra élmény egy szauna szeánsz program?


A szauna szeánsz sokkal több, mint egy szimpla szaunázás. Ilyenkor olyan élményeket is átélhetünk, amilyenekre a szaunamester nélküli wellness programon nincs lehetőségünk.

Miért olyan extra élmény egy szauna szeánsz program?

Mi történik a szauna szeánsz programon?

A szaunamester azért felelős, hogy a szeánsz minden szaunázó számára különleges élmény legyen. Ezt egyebek mellett azzal éri el, hogy illóolajjal higított vizet locsol a szaunakövekre, majd a szaunalepedő segítségével úgy tereli a levegőt a szaunában, hogy az egészen egyedülálló fizikai és mentális érzést váltson ki a szaunázókban. Egyes szeánszokon zene szól, máskor a szaunamester ad instrukciókat. Rengeteg féle tematikus szeánsz létezik: van, ami frissít, élénkít, más szeánszok pedig nyugtatnak és ellazítanak.

Gyakran a szauna szeánszok része a peeling is. Azaz valamilyen egyedi bőrradírozásra is lehetősége nyílik a szaunázóknak. Ez lehet sós, mézes vagy épp eperolajos - csak néhány példa.

A szauna szeánsz tehát egészen más élmény, mint amikor csak simán beülünk “izzadni”. Természetesen a szimpla szauna programok értéke se becsülhető le, de az kétségtelen, hogy a felöntésektől sokkal intenzívebb hatást várhatunk.

Kipróbálnád? A kattintás után mutatjuk a sárvári fürdőben elérhető aktuális szauna szeánszokat.

További cikkek

Felhevült testtel ne ugorj a hideg vízbe! - Miért?

Felhevült testtel ne ugorj a hideg vízbe! - Miért?

Mielőtt teljesen elmerülnénk a vízben, adjunk 30 másodpercet a szervezetnek az akklimatizálódásra. Az első lépés: szép lassan vizezzük be a testünket, különösen a szív körüli területet. Mi...
Tovább
Nyáron valóban stresszesebbek vagyunk?

Nyáron valóban stresszesebbek vagyunk?

A hő növeli a kortizol - ez egy stresszhormon - szintet, ami feszültté tesz minket és emelheti a szorongó, pesszimista gondolatok mennyiségét. Ehhez jön még hozzá a nyárhoz kapcsolódó szezonális...

Tovább
Szaunázás nyáron - Csináljuk, vagy inkább hagyjuk?

Szaunázás nyáron - Csináljuk, vagy inkább hagyjuk?

A tapasztalt szaunázóknak nem kérdés. De mi a helyzet azokkal, akik ritkábban szaunáznak?

Tovább