Főoldal / Blog hírek / Wellness élményeken túl - Ennyi féle módon hat a gyógyvizes pezsgőfürdő

Wellness élményeken túl - Ennyi féle módon hat a gyógyvizes pezsgőfürdő


Gyógyvizes pezsgőfürdő. Sokkal többet nyújt annál, minthogy beleülünk és jól érezzük magunkat. Nézzük sorban a hatásokat!

Wellness élményeken túl - Ennyi féle módon hat a gyógyvizes pezsgőfürdő

A legalapvetőbb hatás a hőnek köszönhető. A kellemes meleg testileg és lelkileg egyaránt ellazít - ezzel talán mindenki számol. Ahogy a víz jótékony összetevői által kiváltott gyógyító hatással is. A gyógyvíz tele van ásványi anyagokkal, amik a bőrön át, a hő hatására kitágult pórusokon keresztül felszívódnak és hasznosulnak a szervezetben. Arra viszont már kevesen gondolnak, hogy ezek az összetevők nem csak a bőrön keresztül, hanem a felszálló gőz belégzésével is bejutnak a szervezetbe. 

És ez még csak háromféle hatás. A negyedik a hullámok és a buzgárok masszírozó ereje. Ami legalább annyira fontos, mint az előzőek.

A pezsgőfürdő apró buborékjai az egész testet kíméletesen átmaszírozzák, ahol pedig erőteljesebb izomlazítása van szükség, ott a buzgárok és fúvókák segítenek. De a hullám nem csak fizikailag hat. Nagyon sokat segít a mentális ellazulásban is. Akárcsak a víz bőrsimogató hatása…

Végül ne feledjük a gyógyvizes medencék környezetében uralkodó mikroklímát se. Ahogy arról korábban már részletesebben írtunk, a gyógyfürdő levegőjében negatív ion túlsúly van. Ez pedig hatással van a szervezet ellazulására. Minél több a negatív ion, annál könnyebben kapcsolunk ki.

Jól hangzik, igaz?

Pezsgőfürdőzni tehát nem csak azt jelenti, hogy a kellemesen meleg víz ellazítja az izmokat. A sokféle elem együttes hatása az, ami igazán teljessé teszi a wellness élményt. És ez páratlan dolog.

Így hát ha legközelebb Sárváron fürdőzöl, próbáld meg minél jobban megélni a pezsgőfürdőzés élményét. Merülj el a gyógyvízben és add át magadat a teljes ellazulásnak.

Jakuzzi a gyógyfürdő egységben és a családi élményfürdőben is található. Fedezd fel mindkét részleget!

További cikkek

E-mail üzenetek nélkül teljesebb lehet a nyaralás - Hozd ki a legtöbbet a sárvári wellnessből!

E-mail üzenetek nélkül teljesebb lehet a nyaralás - Hozd ki a legtöbbet a sárvári wellnessből!

Az e-mail üzenetek ellenőrizgetése stresszel jár. A hétköznapokban és a nyaralás alatt is. Kevesen gondolnak rá, pedig azzal, hogy a vakáció alatt is olvasunk e-mailt, magasan tartjuk a stressz...
Tovább
Nyári gyógyfürdőzés tavasszal - Gondolj a bőrvédelemre!

Nyári gyógyfürdőzés tavasszal - Gondolj a bőrvédelemre!

A tavasszal érkező nyári idő remek dolog. Főleg azok számára, akik ebben az időszakban indulnak wellness-szelni. A jó idő lehetővé teszi, hogy ilyenkor is kültéren fürdőzzünk. Sokan azonban...
Tovább
Sárvári szállás félpanzióval és fürdőbelépővel

Sárvári szállás félpanzióval és fürdőbelépővel

Sárvári szállás félpanzióval. Miért keressük ezt az opciót? Illetve miért prioritás foglaláskor, hogy fürdőbelépőt is kapjunk a szoba mellé?
Tovább