Főoldal / Blog hírek / Milyen egy ideális gyógyfürdőzős nap?

Milyen egy ideális gyógyfürdőzős nap?


Az ideális gyógyfürdőzős nap egyéni preferenciáktól függően változó. De azért vannak ajánlások arra vonatkozóan, hogy miként célszerű megtervezni egy, a testet és a lelket feltöltő, egész napos gyógyvizes wellnesst.
Milyen egy ideális gyógyfürdőzős nap?

Kezdjük a napot mondjuk mozgással. A gyógyvízbe való elmerülés előtt legyünk egy kicsit aktívak. Mondjuk egy kiadós úszás ideális napindító lehet. Ha túl vagyunk pár hosszon, vehetjük az irányt a gyógyvizes medencék felé.

Kezdjük a fürdőzést a langyosabb vízzel. És haladjunk sorban a forróbb felé. A kevésbé meleg víz alatt a 28-32 fokosat értjük. Először lazítsunk ilyen hőmérsékletű vízben, majd mehetünk a forróba. Ami akár 35 fokos is lehet. Fontos azonban, hogy ne maradjunk túl sokáig a forró medencében, mert a hőhatás káros lehet a szervezetre. Inkább “a kevesebb több” elvet kövessük: 15 percenként mindenképpen menjünk ki a gyógyvízből és pihengessünk kicsit. Vagy kérjünk egy masszázst. És ez lehet egy következő program az ideális gyógyfürdőzős napon. A víz hője által fellazított izmokat a masszőr sokkal hatékonyabban át tudja mozgatni. Érdemes élni a lehetőséggel, ha gyógyvizes, gyógyfürdős programra megyünk. De ugyanez a helyzet a szaunázással. Kár lenne kihagyni a szaunázást a gyógyfürdős napból. De csakis a gyógyfürdőzés után menjünk szaunázni - már amennyiben szeretnénk növelni a hatékonyságot. A szaunázás után pedig ne feledjük a hűtőfürdőt, illetve a hidratálással egybekötött, pihenőtérben történő relaxálást.

Az ideális gyógyfürdős nap része természetesen az egészséges ételek és italok fogyasztása is. Ez legyen egy könnyű ebéd, sok gyümölcs és persze kellő mennyiségű folyadék. A szaunázás és gyógyfürdőzés során vesztett folyadékot fontos pótolni. Illetve mellőzzük a nehéz ételeket, valamint az alkoholt. Ellenkező esetben akár rosszul is elsülhet a gyógyfürdős nap.

Hogy döntöttél? Te is megpróbálod kihozni a maximumot egy gyógyfürdőzős napból? Tegyél így? Mi igyekszünk ehhez minden segítséget megadni. Gyere el hozzánk, a sárvári fürdőbe, és a gyógyfürdőzés mellett vegyél igénybe más wellness szolgáltatásokat is.

Ha felkeltettük az érdeklődését, kattints ide és tudj meg többet.

További cikkek

Gyerekbarát fürdő - Így válassz strandot a nyárra

Gyerekbarát fürdő - Így válassz strandot a nyárra

A nyári szünidő közeledtével sok család számára aktuális kérdés: hova érdemes menni fürdőzni a gyerekekkel? Honnan tudom, hogy egy fürdő tényleg gyerekbarát? Egyáltalán milyen strandot tekintünk...

Tovább
Lényegesebb, mint gondolnánk - Étkezés után ezért ne menjünk vízbe

Lényegesebb, mint gondolnánk - Étkezés után ezért ne menjünk vízbe

Étkezés után vízbe menni rendkívül rossz ötlet. Még a relax fürdőzés sem ajánlott, nem hogy a csúszdázás. Mi ennek az oka?

Tovább
Melegítsünk be a gyógyfürdőzés előtt!

Melegítsünk be a gyógyfürdőzés előtt!

Gyógyfürdőzés előtt bemelegíteni? Bizony, szükséges. De vajon miért?

Tovább