Főoldal / Blog hírek / Ne csak a fürdőzésről szóljon a wellness hétvége! - Kérjünk masszázst is!

Ne csak a fürdőzésről szóljon a wellness hétvége! - Kérjünk masszázst is!


A wellness hétvége alatt masszázst is kérjünk. Miért?
Ne csak a fürdőzésről szóljon a wellness hétvége! - Kérjünk masszázst is!

Egyrészt azért, mert segít relaxált állapotba kerül és igencsak jól esik. Másrészt olyan belső gyógyító folyamatokat is elindít, amikre sokan nem is gondolnak.

A masszázs aktivizál például úgynevezett biokémiai érzékelőket. Ennek következtében egyfajta gyulladáscsökkentő folyamat indul el a szervezetben. Aztán ott a fehérvérsejtek aktivitásának a növelése, aminek hatására erősödik az immunrendszer, azaz ellenállóbbak leszünk a betegségekkel szemben. De mentális vonatkozásban is bőven nyújt előnyöket egy wellness hétvége alatt igénybe vett masszázs. A masszírozás során jelentősen csökken például a kortizol, azaz a stresszhormon szintje a szervezetben. Ami ugyancsak jótékony hatással van az általános egészségre. De alapvetően a jóllét érzést is segíti. 

Mindezeket természetesen kutatási eredmények is alátámasztják. Ahogy azt is, hogy akár már egyetlen masszázs is sok-sok pluszt adhat.

Különösen a svédmasszázs az, ami gyors és hatékony eredményt ígér. A szakértők szerint már tíz perc masszírozás is mérhető eredményt nyújt.

És ha ezt még gyógyfürdőzéssel és szaunázással is kombináljuk…

Szóval nem lehet kérdés, hogy a wellness hétvége alatt masszázst is kérni kell. Ha a cél a teljes ellazulás és a testi-lelki feltöltődés, a fürdőzést és a szaunázást mindenképpen egészítsük ki masszázzsal is. 

Hogy tetszik az ötlet?

Ha a legközelebbi sárvári wellness hétvége alatt masszázst is kérnél, az alábbi lehetőségek közül választhatsz. Mutatjuk a részleteket.

További cikkek

Családi wellness hétvége olcsón - Sárvár

Családi wellness hétvége olcsón - Sárvár

Hogyan hozható ki a családi wellness hétvége olcsón? Mutatunk néhány tippet, amivel jelentősen csökkenthetők az árak.

Tovább
Az ülőmunkát végző egyre gyakrabban regenerálódnak masszázs segítségével

Az ülőmunkát végző egyre gyakrabban regenerálódnak masszázs segítségével

Azok, akik ülőmunkát végeznek, általában stresszesebbek. Ennek következményeként gyakrabban mennek wellness-szelni és kérnek masszázst.

Tovább
Tíz perc szauna, tíz perc pihenő

Tíz perc szauna, tíz perc pihenő

Szaunázás során a bőr hőmérséklete percek alatt 40 fokra emelkedik, aminek következtében nagyjából fél liter izzadságot adunk le. A pulzusszám 30 százalékkal növekszik, ami lehetővé teszi a szív...

Tovább